PROJECT PLASTIC 2019: Skal du vinde årets store plast-konkurrence?

PROJECT PLASTIC er navnet på Plastindustriens projektkonkurrence, der hylder dygtige unge, der går foran og udvikler nye plastløsninger. Vi har netop åbnet for tilmeldingen af projekter – og vi glæder os til at modtage dit!

Del:

Nu går startskuddet til anden omgang af PROJECT PLASTIC – vores store talentkonkurrence for ingeniørstuderende. Har du som en del af dit studie vist, hvordan vi kan skabe nytænkende plastløsninger? Så skynd dig og få tilmeldt dit projekt til konkurrencen!

KLIK HER OG TILMED PROJEKT: Be a part of PROJECT PLASTIC 2019

Sådan deltager du

Du deltager i konkurrencen ved at tilmelde en opgave et eller projekt, som du har lavet som en del af en ingeniøruddannelse eller en anden beslægtet uddannelse. Du bruger formularen på siden her.

Det er ikke et krav, at opgaven eller projektet lige er afleveret – lidt ældre bud er også velkomne. Opgaver og projekter inden for både produktion, innovation, design, kemi, bæredygtighed og meget andet er velkomne, så længe du har fokus på plast. Du kan deltage både som gruppe og som individuel studerende.

Vil vil løbende formidle de indkomne projekter, så der er god grund til at få det tilmeldt med det samme!

LÆS OGSÅ: Se vindere og udvalgte projekter fra sidste års konkurrence her.

LÆS OGSÅ: Plastgenanvendelse i Kenya sikrede Maria og Sofie sejren i Project Plastic

De tre bedømmelseskriterier

Projekterne bedømmes ud fra tre kriterier:

1. Optimal brug af plast og plastens egenskaber:
Projektet skal demonstrere nyskabende brug af plast og plastens karakteristiske egenskaber. Det kan fx være plastens designfrihed, lave vægt, genanvendelighed, lave pris, ikke-korroderbar, at det er velegnet til masseproduktion eller lignende. Det kan kan gøres ved at adressere bæredygtigheds-relaterede temaer som genbrug, vægtreduktion eller cirkulært design i dit projekt, men projekter der udforsker andre egenskaber er også mere end velkomne.

2. Operationaliserbarhed:
Projektet skal indeholde ideer, der kan udføres i praksis og vil gøre en forskel i den virkelige verden.

3. Højt fagligt niveau:
Det videnskabelige indhold skal naturligvis være på et højt niveau. Men du skal også kunne artikulere din idé på en måde, som ikke-ingeniører vil kunne forstå.

Der er rigtig fine præmier til de vindende projekter:

  • Førstepladsen: 25.000 kr.
  • Andenpladsen: 10.000 kr.
  • Tredjepladsen: 5.000 kr.

Vi finder vinderne på Plastic Engineering Day 2019

Vinderne af PROJECT PLASTIC 2019 finder vi til vores store Plastic Engineering Day den 24. oktober på DTU i Lyngby. Her vil de studerende bag fem på forhånd nominerede projekter præsentere deres ideer og resultater for et ekspertpanel, der sammen med publikums stemmer afgør, hvem der skal have første- anden og tredjepræmien.

Udover dette byder Plastic Engineering Day også både faglige indlæg fra virksomheder, mini-karrieremesse og mulighed for at blive meget klogere på de forskellige plastmaterialer. Eventet er åbnet for alle, helt gratis – og for studerende tilbyder vi også at betale transport.

Deadline for at tilmelde projekter er 26. september.