Plastgenanvendelse i Kenya sikrede Maria og Sofie sejren i Project Plastic

Maria Ellyton (tv.) og Sofie Bejder (th.) er dette års vindere af talentkonkurrencen Project Plastic.

Maria Ellyton og Sofie Bejder løb med sejren i talentkonkurrencen Project Plastic, der kulminerede på Plastic Engineering Day på DTU i Lyngby den 25. oktober. Vinderprojektet har fokus på at optimere processerne på en plastgenanvendelsesfabrik i Kenya.

Del:

Maria Ellyton og Sofie Bejder kunne torsdag den 25. oktober lade sig hylde foran flere hundrede mennesker til Plastic Engineering Day. De løb nemlig med 1. præmien og en check på 25.000 kroner i talentkonkurrencen Project Plastic, der er arrangeret af brancheorganisationen Plastindustrien.

De to DTU-studerende har udmærket sig ved at engagere sig i en nystartet plastgenanvendelsesfabrik i Kenya, som Maria Ellyton og Sofie Bejder har besøgt for at dele ud af deres ingeniørfaglige viden i forhold til f.eks. sortering, kvalitetssikring og medarbejderrutiner.

Prisvinderne fortæller, at de oprindeligt havde et ønske om at engagere sig i et projekt i Afrika, men at det var lidt et tilfælde, at det lige blev i den kenyanske genanvendelsesfabrik:

– Vi ville begge gerne prøve at se om vi med et projekt kunne gøre en forskel i f.eks. Afrika. Så gennem Plastindustrien hørte vi om start-up’et Kivumbi i Kenya, som søgte nogle ingeniørstuderende til at hjælpe dem med at optimere virksomheden. Vi syntes, det lød vildt interessant og stod i en situation, hvor vi havde mulighed for at tage nogle valgfrie ECTS point. Så vi oprettede projektet som et specialkursus på vores bachelor, og før vi vidste af det, var vi på vej til Kenya.

Projektet har allerede åbnet døre

Project Plastic blev afgjort efter, at de fem finaleprojekter i konkurrencen hver især havde fremlagt deres projekt på scenen til Plastic Engineering Day i Oticon Salen på DTU i Lyngby. Dernæst stemte både publikum og et dommerpanel, hvorefter spændingen blev udløst, og det var et nervepirrende øjeblik for vinderne.

Sofie Bejder beretter:

– Maria sad og hviskede mig i øret, at det altså var sejt, vi overhovedet var kommet med i finalen, for løbet var nok lidt kørt, indtil jeg hørte dommeren nævne noget med udvikling i andre lande. Dernæst tyssede jeg på hende, da jeg så kunne regne ud, at det var os, der havde vundet. Vi havde nok ikke turde tro på en førsteplads, så det var helt vildt, da de sagde vores navne.

Maria Ellyton forklarer, at hæderen kun har givet mere blod på tanden i forhold til at arbejde videre med plastgenanvendelse:

– Ingen af os havde arbejdet specielt meget med plast før. Det er præcist et år siden, at vi var i Kenya og siden da har vi lært virkelig meget om plast, branchen og udviklingsarbejde i det hele taget. Projektet har virkelig åbnet nogle døre, som vi er meget taknemmelige for den dag i dag. At vinde Project Plastic bekræfter os i, at vores arbejde har en reel betydning, og det motiverer os kun til at arbejde videre.

Project Plastic er kommet for at blive

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, er både begejstret for vinderprojektet og den store tilslutning til Project Plastic:

– Vinderprojektet er et klokkeklart eksempel på, hvordan den værdifulde ingeniørfaglige viden gør en stor forskel i praksis, og det har vi også kunne se i de mange andre projekter, der har deltaget i Project Plastic. Vi er som branche stærkt afhængige af, at fremtidens ingeniører har lyst til at arbejde med plast, så Project Plastic-konkurrencen er kommet for at blive.

Med førstepladsen følger som nævnt en check på 25.000 kroner og et særligt tilrettelagt virksomhedsbesøg. Der blev også uddelt præmier til to øvrige projekter:

Nr. to i konkurrencen – og vinderen af 10.000 kroner – blev projektet Trebo, som nu er blevet til en startup, der bidrager med at gøre plastindustrien mere bæredygtig. Trebo har udviklet en ny metode og maskine, der kan sortere fuldstændigt blandede plastmængder.

Nr. tre – og vinderen af 5.000 kroner – blev arbejdet med såkaldte LDS-antenner – Laser Direct Structuring – til høreapparater, som gør det muligt at spore elektriske kredsløb direkte til overfladen af et plastprodukt.