Plastindustriens evne til at samarbejde høstede ros på Folkemødet

Thomas Drustrup var på vegne af Plastindustrien med i flere debatter på Folkemødet på Bornholm. Her fik han af en del omgange pæne ord med på vejen for foreningens evne til at søge det brede samarbejde på miljøområdet.

Del:

De mange debatter og arrangementer på Folkemødet i Allinge er normalt kendetegnet ved, at de foregår i en god og konstruktiv ånd. Imidlertid må jeg sige, at jeg i løbet af årets debatter oplevede, at den positive stemning lige fik et nøk opad.

Det er ingen nyhed, at vi i Plastindustrien i de senere år har gjort os umage med at gå proaktivt ind i nogle af de lidt svære og komplicerede miljødebatter om f.eks. plast i havet ved bl.a. at samarbejde bredt med forskellige NGO’er.

Vores indsats har kastet flere resultater af sig. F.eks. bliver vi nu i højere grad opfattet som en legitim og central aktør af omverdenen. Det betyder i praksis, at vi bliver inviteret til at fortælle om vores synspunkter og budskaber i rigtig nye mange sammenhænge – også på Folkemødet.

Ros fra politikere

Årets første debat på Folkemødet i år var for mit vedkommende var arrangeret af SF, hvor jeg bl.a. var i panel med Margrete Auken, som er medlem af Europa-Parlamentet for SF. Vi har før ’krydset klinger’, da Margrete Auken er en af de folkevalgte, der i længst tid har interesseret sig for at bekæmpe plast i havet.

I løbet af vores debat fik vi ros fra Margrete Auken, der kaldte os for en ’progressiv industri’, hvilket udspringer af vores involvering i Projekt Plastfrit Hav.

En lignende oplevelse havde jeg dagen efter til en debat om plastens potentiale og udfordringer hos de Konservative, hvor partiets politiske ordfører og gruppeformand Mette Abildgaard var værtinde. Mette Abildgaard indledte bl.a. debatten med at sige, at hun opfattede Plastindustrien som en konstruktiv medspiller i forhold til at pege på mulige løsninger på problemet med plast i havet.

LÆS MERE: Tweets og billeder fra Plastindustriens deltagelse i Folkemødet

Medvind giver blod på tanden

Jeg vil gerne kvittere for den medvind, som både jeg og vores miljøpolitiske chef Christina Busk oplevede på vegne af vores forening i løbet af de debatter, som vi deltog i under Folkemødet.

Vi har som sekretariat og som forening investeret mange ressourcer i at gå nye og utraditionelle veje på miljøområdet fx i forhold til Projekt Plastfrit Hav og dagsordener om genanvendelse og cirkulær økonomi.

Folkemødet efterlader med andre ord et opløftende indtryk, der kun giver os mere blod på tanden i forhold til at arbejde videre med de vigtige miljødagsordener.

Derfor er jeg rigtig glad for, at den kommende tid vil være præget af en række nye partnerskaber, som vi som forening vil gå ind i med liv og sjæl.

I den sammenhæng kan jeg nævne, at Dansk Naturfredningsforening har takket ja til at være med i vores ’Forum for cirkulær emballage’. Derudover har vi spændende aktiviteter i støbeskeen sammen med Det Økologiske Råd på kemiområdet, hvor vi bl.a. deler et ønske om at reducere mængden af importerede produkter fra ikke-EU lande, der indeholder problematisk kemi.

Tweets fra Folkemødet

Nedenfor har jeg indsat en række tweets, som understøtter nogle af mine pointer og indtryk fra Folkemødet:

https://twitter.com/asbjornlindso/status/875648660440178689