Jubilæumsplakat hylder 75 års danske plastprodukter

Plastindustrien har udgivet en ny plakat, som viser et alsidigt udsnit af de danske plastprodukter, der har set dagens lys siden foreningens etablering i 1947. Plakaten er produceret i forbindelse med 75-års jubilæet og foræres til alle medlemsvirksomheder i gave.

Del:

75 år fortalt i plast.

Det er titlen på Plastindustriens jubilæumsplakat, som er netop optrykt i forbindelse med foreningens 75-års jubilæum.

Plakaten viser et lille – om end meget bredt udsnit af de mange danske produkter i forskellige plastmaterialer, som er designet, produceret og kommet på markedet gennem de 75 år, hvor brancheforeningen Plastindustrien i Danmark har eksisteret.

Produkternes årstal angiver, hvornår produktet er opfundet, designet eller sat i produktion. Plakaten blev lanceret på Plastdagen 2022 sammen med Plastindustriens jubilæumsbog.

LÆS OGSÅ: Bestil jubilæumsplakaten gratis her

LÆS OGSÅ: Køb jubilæumsbogen her

Plast er mange ting

Formålet med plakaten er at illustrere den store bredde, der er i anvendelsen af plast. Fra designlamper og stole til stomiposer, vindmøller, DSB-tog, opbevaringsbøtter og alverdens andre produkter. Adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup fortæller:

– Vi ville gerne illustrere, hvor stor, nyttig og ofte uundværlig en rolle mange forskellige plastprodukter spiller i vores alles hverdag. Plast er til tider et udskældt materiale, men går man på opdagelse i plakaten vil de fleste nok sande, at rigtig mange plastprodukter er bedre end deres ry – og at de ikke bare kan undværes.

Han uddyber:

– Plakaten er en hyldest til produkterne såvel som de mange virksomheder og designere, som har dedikeret stor innovationskraft, hårdt arbejde og idérighed og skabt verdensberømte og fantastiske produkter. Det kan vi som plastbranche – og som samfund – kun være stolte af.

Til medlemmer: Tjek postkassen

Alle medlemmer af Plastindustrien har for nyligt fået tilsendt en håndfuld plakater til virksomhedsadressen sammen med Plastindustriens jubilæumsbog.

Plakaterne er gratis for medlemmer af Plastindustrien. Ønsker du at bestille flere eksemplarer af jubilæumsplakaten – eller har du andre forespørgsler? Så kan du skrive til Plastindustriens kommunikationskonsulent på chh@plast.dk.