Værktøjs- og plastmageruddannelsen tager sammen på SKILLS

Når årets største begivenhed for erhvervsuddannelser, SKILLS, åbner 28. april i Høng ved Kalundborg, kan skolelever for første gang møde plastmagerne og værkstøjsmagerne på en fælles stand.

Del:

For første gang deltager plastmager- og værktøjsmageruddannelsen sammen på SKILLS 2022.

SKILLS giver omkring 300 unge på erhvervsuddannelserne mulighed for at vise deres talenter og er desuden med til at vise omverdenen erhvervsuddannelsernes mangeartede muligheder.

Den fælles stand er blevet til i et samarbejde mellem Plastindustrien og Industriens Uddannelser, Skive College, Next København, Den jydske Haandværkerskole og Værktøjsindustrien i Danmark (VDI).

Besøgende kan oplever branchens fagområder

På den fælles stand illustreres det, hvordan de to fagligheder i plastbranchen ofte samarbejder og er gensidigt afhængige af hinandens kompetencer og funktioner. Og dertil får eleverne mulighed for selv at prøve kræfter med produktionen og betjene en sprøjtestøbemaskine, arbejde med en standse-og-klippe-maskine og udføre et personligt design i 3D-print.

Dertil vil de også kunne opleve de forskellige trin i at arbejde med genanvendte plastmaterialer.

Det vil desuden være muligt at vinde præmier sponsoreret af LEGO i en konkurrence, der informerer om uddannelserne.

På standen bliver der også slået et slag for den nye EUX-plastmageruddannelse, som søger elever med opstart til august 2022.

Skal din virksomhed profileres?

Som vigtigt indslag på standen vil plastmageruddannelsen formidle de gode muligheder for at få lærepladser i plastbranchen. Så hvis din virksomhed vil profileres, så tag fat i Peter Kjærsgaard fra Den jydske Haandværkerskole: pkk@djhhadsten.dk eller 2180 7136

– Det er vores håb, at så mange elever som muligt kommer forbi og oplever, hvordan plastbranchen på alle måder former fremtiden i alt fra nyttige til livsvigtige plastprodukter, siger Jan Bybjerg Pedersen, direktør i Schoeller Plast i Regstrup.