Plastindustriens Folkemøde 2018 i tweets: Mere fokus på plast end nogensinde

På Folkemødet 2018 var der mere fokus på plast end nogensinde før. Plastindustrien havde travlt – også på Twitter. Få et indtryk af de mange gode debatter her.

Del:

Folkemødet er Danmarks store demokratifestival. Her mødes politikere, journalister, lobbyister og en hel masse helt almindelige danskere til fire dage med debatter, taler, seminarer, workshops – og en hel masse uformel snak og networking. Mere end 100.000 personer har deltaget de seneste år og de den foreløbige vurdering er at i år ser ud til blive det mest velbesøgte Folkemøde nogensinde.

Også på plastfronten var årets Folkemøde noget særligt, for aldrig har så mange debatter og arrangementer handlet om plast. Plastindustrien havde travlt derfor travlt, også på sociale medier var der tryk på. Få et indtryk af de mange debatter og gode dialoger her.

Vi skal undgå plasthetz – og tilstræbe dialog og reel grøn omstilling

Plastindustrien tog til Bornholm med et budskab om, at vi for alt i verden skal undgå, at debatten om plast bliver til en krig mod plast. En bæredygtig fremtid er også en fremtid med plast, for materialet giver os så mange miljøfordele, som vi ikke kan undvære. Det var der heldigvis bred enighed om i Plastindustriens mange debatter.

https://twitter.com/asbjornlindso/status/1007251112347553792

https://twitter.com/asbjornlindso/status/1007986896167952385

Meget mere genanvendelse – også på Folkemødet

Vi skal genanvende meget mere plast – det var der bred enighed i alle debatter. Plastindustrien brugte lejligheden til påpege det bedrøvelige i, at der til trods for den enighed er virksomheder, der mangler genanvendte materialer – og at Folkemødet ikke tilbyder sine gæster muligheden for at sortere plast, så Folkemødets store mængder plastaffald kan genanvendes.

Plast i havet er udgangspunkt for en stor del af debatten om plast

De globale udfordringer med plast i havet fylder meget i debatten om plast lige nu. Det gjorde sig også gældende på Bornholm. Bl.a. præsenterede Projekt Plastfrit Hav – Plastindustriens samarbejdsprojekt med Det Økologiske Råd og Plastic Change – sine foreløbige resultater.

https://twitter.com/asbjornlindso/status/1007548448072183809

Plastemballagen i fokus

Den suverænt mest diskuterede plastfraktion er emballagen.

Fremtidens arbejdskraft

Også uddannelsespolitik fylder meget på Folkemødet.