Film skal hjælpe flere virksomheder i gang med Operation Clean Sweep

Plastindustrien har produceret en video om OCS, der skal få flere virksomheder til at tilslutte sig miljøprogrammet. Budskabet om ’intet spild af plastgranulat til miljøet’ bliver i videoen formidlet af en tegner, der illustrerer de enkelte trin til at komme i gang med OCS.

Del:

Der er nu hjælp at hente til de virksomheder, der endnu ikke har tilmeldt sig miljøprogrammet Operation Clean Sweep (OCS).

Med en håndtegnet video om OCS tager Plastindustrien et nyt middel i brug for at forklare, hvordan virksomheder kan bakke op om dagsordenen om ’intet spild af plastgranulat til miljøet’.

Miljøkonsulent Anders Kildegaard Knudsen forklarer:

– Videoen skal ses som en håndsrækning til de virksomheder, der endnu ikke har taget stilling til Operation Clean Sweep. Vi har med denne video forsøgt at forklare de enkelte trin i OCS på en simpel og humoristisk måde, hvor vi også har lagt vægt på at forklare hvem OCS henvender sig til. For selvom man ikke selv som virksomhed håndterer plastgranulat, kan man sagtens deltage ved for eksempel at påvirke forsyningskæden.

 

Ud over at Operation Clean Sweep giver rigtig god mening i forhold til produktionen, er industriens opbakning til programmet et særdeles vigtigt signal at sende fra en branche, der vil bidrage til den grønne omstilling og være foregangsland for fremtidens plastindustri.

TILMELD DIN VIRKSOMHED TIL OPERATION CLEAN SWEEP

Om Operation Clean Sweep:

Operation Clean Sweep er plastbranchens program til at forebygge, at plastgranulat ender i miljøet.

Programmet henvender sig til alle led i værdikæden, og ved tilmelding forpligter den enkelte virksomhed til at lave procedurer til indretning af produktionen, således at spild af granulat undgås.

Plastindustrien har til formålet lavet en række enkle guides og best-practice samlinger, der gør det nemt og overskueligt at komme i gang med indsatsen.