Plastindustrien og Letbek videregiver stafetten i Race for Oceans

Race for Oceans stafetten og de mange deltagere d. 2. august i Thorsminde.
Arrangementet i Thorsminde havde god opbakning fra frivillige, der hjalp med strandrensning. Her ses dagens deltagere foran de 99,5kg affald der blev fjernet fra stranden. Foto: Mads Tolstrup, Race For Oceans

Plastindustrien og virksomheden Letbek A/S deltog den 2. august i Race for Oceans Stafetten i Thorsminde. Den 10 dage lange stafet sætter fokus på plastforurening i verdenshavene gennem informationsindsatser, stafetløb og strandrensninger langs den danske vestkyst.

Del:
Race for Oceans Thorsminde - Thomas Drustrup
Plastindustriens Adm. direktør, Thomas Drustrup har netop overtaget stafetten, der skal bringes nordpå langs den jyske vestkyst. Foto: Mads Tolstrup, Race For Oceans

Mandag den 2. august deltog Plastindustrien og virksomheden Letbek A/S i eventet Race for Oceans Stafetten i Thorsminde.

Foreningen Race for Oceans Foundation står bag initiativet, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring plastforurening i verdenshavene, og hvordan vi kan samarbejde om at komme problemet til livs.

Eventet fører en stafet fra Sylt til Skagen over ti sommerdage, hvor lokalbefolkningen, kommuner, foreninger og virksomheder er inviteret til at deltage i strandrensninger, stafetløb, talks, udstillinger mv. langs den danske vestkyst.

– Det prisværdigt med et initiativ, der sætter fokus på et stort og svært problem ved at engagere borgere, virksomheder og foreninger til at bidrage til løsningen og få viden og oplevelser med derfra. Det støtter vi selvfølgelig op om, siger Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Letbek fortæller om mulighederne for genanvendt Marineplast

Race for Oceans Michal Bayer Thomsen
Michal Bayer Thomsen, adm. direktør hos Letbek, fremviser virksomhedens produkter af genanvendt plast til Signe Simonsen, initiativtageren bag Race for Oceans og Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

 

Tistrup-virksomheden Letbek deltog i eventet med en udstilling af produkter, som er fremstillet i genanvendt Marineplast – plast, der primært kommer fra fiskenet, trawl eller reb indsamlet fra havne og den maritime industri.

Michael Bayer Thomsen, adm. direktør i Letbek fortæller:

– Hos Letbek tror vi på, alle har et ansvar for at anvende verdens ressourcer med omtanke og gøre en indsats for at værne om vores natur. Det er derfor naturligt for os at deltage i et initiativ med fokus på et stort problem – forurening i verdenshavene.

Han fortsætter:

– Jeg havde glædet mig til at bidrage til strandrensningen, og ikke mindst til at vise konkrete eksempler på produkter, som er fremstillet i genanvendte fiskenet til både stilladser og designmøbler. Jeg håber, at deltagerne lærte noget nyt om mulighederne og begrænsningerne for genanvendelse af plast – og ikke mindst, at vi fik understreget budskabet om, at plast ikke hører til i naturen!

Se billederne fra strandrensning, udstilling og stafet

Plastindustrien og Letbek havde base på Thorsminde Strand for enden af stien fra Strandingsmuseet. Her havde man havde mulighed for at stille spørgsmål, samt at se og røre Letbeks produkter af genanvendt plast.

Efter strandrensningen bragte en delegation fra Plastindustrien og Letbek stafetten længere op langs vestkysten.

Læs mere om eventet og programmet for de enkelte dage på www.raceforoceans.org – eller i Facebook-begivenheden.