ReSea Project har fjernet mere end 1.000.000 kg plast fra hav og floder

ReSea Project Jakarta Indonesien
En gruppe af de lokale fiskere der hjælper ReSea Project med at fjerne affald fra havene omkring Jakarta.

Den danske virksomhed ReSea Project har med deres lokaltforankrede løsning til at tackle havplastproblematikken på blot 10 måneder fjernet 1 million kg plastaffald fra hav og floder i Indonesien.

Del:

Danske ReSea Project har i Indonesien etableret en opsamlingsløsning af plast i hav og floder, som inddrager lokalsamfundet (typisk fiskere).

I 2021 er opsamlingsteamet indtil videre vokset med 72%, og virksomheden har netop rundet en markant milepæl, da mere end 1 million kg plast er blevet fjernet fra naturen.

Blandt den marine plast som ReSea Project indtil videre har fjernet ser man typisk forbrugerplast så som plastposer, kopper, flasker, låg, sugerør, og forskellig indpakning. Et tydeligt resultat af det stigende globale forbrug af engangsplast og dårlig affaldshåndtering.

Ann Sofie Gade, General Manager of Operations hos ReSea Project, fortæller:

– Vi har ikke i sinde at sidde på hænderne og vente på, at plasten bryder ned til mikroplastik og gør skade på marint liv og økosystemer.

Hun fortsætter:

– ”Der er ikke én løsning til at takle hele det globale problem med havplastforurening. Vi er meget opmærksomme på, at vores løsning skal gribe fat om problemet fra flere vinkler. Herunder at forbedre levestandarden i de områder vi arbejder i. I takt med supporten til os stiger, så kigger vi konstant ind i, hvordan vi kan øge vores sociale indvirkning, udvikle lokale partnerskaber og løsninger til at udnytte den plast der opsamles for at fremme den cirkulære økonomi, samt engagere os i uddannelsesmæssige tiltag.

ReSea Project har sammen med organisationen IIF udviklet og lanceret et lokalt uddannelsesprogram, som indtil videre har omfattet flere end 1.600 elever på fem skoler omkring havbevaring og bedre affaldshåndtering.

Virksomheden er som blot den anden organisation i verden certificeret efter DNV’s Custody standard for reclaimed plastic from the hydrosphere. Med certificeringen skaber man gennemsigtighed og vished for, at plasten rent faktisk er fjernet fra hav eller floder.