Nomineret til Plastprisen 2022: Race for Oceans Foundation

Den almennyttige forening Race for Oceans Foundation er nomineret til Plastprisen 2022 for sin indsats med indsamling af havplast og sit samarbejde med industrien

Del:

Den almennyttige forening Race for Oceans Foundation har taget udfordringen med indsamling af plastaffald fra verdenshavene op og samtidig skabt synergi mellem sport, strandrensning og viden og livet i havet. Den nordjyske ngo har en målsætning om at skabe nogle af de mest bæredygtig events i verden. Netop på den baggrund er Race for Oceans Foundation nomineret til Plastprisen 2022.

Plastindustrien og Letbek videregiver stafetten i Race for Oceans

Race for Oceans Foundation og de tilhørende events er skabt af Signe Simonsen, den første danske kvinde til at løbe et adventuremaraton i alle syv verdensdele. På rejserne har hun ved selvsyn oplevet følgevirkningerne af plastaffald i naturen, der blev en drivende kraft i hendes ngo-arbejde.

Strandrensning og motion

Race for Oceans koncept består i en stafet over ti dage med en rute på 456 km. Race for Ocean-stafetten blev afholdt første gang i 2019, og succesen blev gentaget i 2020 og i 2021.

Foreningen, der holder til i Løkken, har som formål at sætte fokus på FN’s verdensmål nummer 14; livet i havet – og dermed på de store mængder plast, der ender i havet. Ligeledes arbejder Race for Oceans med at minimere brugen af single-use-materiale i forbindelse med sine arrangementer.
En cirkulær tilgang til plast spiller en væsentlig rolle for Race for Oceans. Foreningen har eks. fået syet 50 bæreposer ud af gamle kite-skærme. Ydermere arbejder Race for Oceans med at finde midler til læringsforløb for børn, unge og voksne med fysiske eller psykiske udfordringer og påtager sig foruden et miljømæssigt også et socialt ansvar.

– Vi er stolte over at være blandt de nominerede til årets Plastpris. Det betyder enormt meget for os, at der er blevet lagt mærke til vores indsats med at sætte fokus på en global udfordring via en inkluderende tilgang. Det er ikke længere en option at lade udledningen af plastik fortsætte, med det data vi nu har til rådighed eller lade plastik ligge i naturen, heller ikke det, som vi ikke kan samle op med håndkraft, siger Signe Simonsen, initiativtager til Race for Oceans Foundation.