PlastBlog: Grønne plastdagsordener er ikke blevet mindre vigtige

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, kvitterer for, at NGO’en Plastic Change har rost plast for at være et nyttigt materiale under en pandemi. Samtidig understreger hun, at Plastindustrien fortsat har fokus på at fremme genbrug og genanvendelse.

Del:

I Politiken (3/5) skriver Louise Lerche-Gredal og Anne Aittomaki fra NGO’en Plastic Change bl.a., at plast er et fremragende materiale, som under en pandemi kan være med til at redde liv i kraft af medicinsk udstyr, beskyttelsesdragter og værnemidler’.

Den ros vil jeg gerne kvittere for.

Vi har utroligt mange medlemsvirksomheder, som fremstiller disse produkter, der gør en stor forskel for både sundhedspersonale, patienter, forretningsdrivende og helt almindelige borgere.

Louise Lerche-Gredal og Anne Aittomaki er dog bekymrede for, at coronatiden medvirker til et øget forbrug af f.eks. engangsemballage og en stigende mængde plast i naturen.

I Plastindustrien mener vi, at plastemballage bør designes med fokus på at optimere mulighederne for genbrug og genanvendelse.

Det er bl.a. derfor, at vi for nylig har lanceret en designguide – bl.a. i samarbejde med Arla og Danmarks Naturfredningsforening – som netop skal fremme mere grønt design og en mere bæredygtig håndtering af plastemballage.

Derudover mener vi naturligvis, at plast aldrig hører til i naturen – hverken i havet eller på gader og stræder.

Disse synspunkter har corona ikke ændret spor på.