Plastindustrien samarbejder med studerende fra Det Kongelige Akademi om fremtidens byggeri

Studerende ved Det Kongelige Akademi dykker i et kandidatforløb ned i de mange forskellige typer plast for at finde nye løsninger på fremtidens bæredygtige byggeri. Foto: Det Kongelige Akademi

Plastindustriens samarbejde med studerende ved Det Kongelige Akademi skal give bud på, hvordan plast kan indgå i fremtidens bæredygtige design

Del:

Plastindustrien har for alvor sat fokus på plast som centralt materiale i fremtidens bæredygtige byggeri.

Foruden Planetary Plastic Pavilion under artkitektkongressen i København 2023 har Plastindustrien indgået et samarbejde med Det Kongelige Akademi, hvor en gruppe studerende arbejder ved kandidatprogrammet Strategic Design and Entrepreneurship.

De studerende får undervejs med udgangspunkt i en række designudfordringer testet deres viden og visioner om øget genbrug, genanvendelse og et forbedret design af plast, samt mulighederne for hvordan plast kan indgå et fremtidens bæredygtige byggedesign.

LÆS OGSÅ: Bliv sponsor af Plastindustriens pavillon under den internationale arkitekturkongres i København

– Samarbejdet mellem de studerende og Plastindustrien er enormt spændende. I vores egen branche kender vi og vores medlemsvirksomheder selvfølgelig alle fordelene ved et let, formbart og stærkt materiale, der bliver brugt i alt fra vindmøllevinger til fjernvarmerør. Vi glæder os meget til at se, hvad en række nytænkende, kreative studerende når frem til, når de eksperimenter med plast. Og så er det jo en fantastisk timing forud for, at vi i Plastindustrien opfører Planetary Plastic Pavilion til den internationale arkitektkongres UIA i København i 2023, siger Rasmus Grusgaard, seniorkonsulent for innovation og materialer i Plastindustrien.

LÆS OGSÅ: Vi løfter sløret: Her er visionen for Planetary Plastic Pavilion

Også arkitekterne venter sig meget af samarbejde, siger Camilla Hedegaard Møller, leder af akademiets kandidatprogram:

– Spørgsmål om plast og bæredygtighed er et komplekst emne, der kræver viden og brancheindsigt. Plastindustrien er eksperter på plast og på deres medlemmer, og har en klar position, som vores studerende kan spille bold op af. Vi skal ikke være enige – men vi skal lære af, stille spørgsmål og udfordre hinanden. Derfor er samarbejdet superspændende og værdifuldt.