Nomineret til Plastprisen 2022: Re-Match

Re-Match genanvender kunstgræs.

Re-Match er nomineret til Plastprisen 2022 for sit arbejde med genanvendelse af kunstgræsbaner.

Del:

Brugen af kunstgræs er en hastigt voksende tendens i sportsverdenen. Populariteten medfører imidlertid en masse nedslidt kunstgræs, hvis bortskaffelse har en betydelig negativ miljøpåvirkning, da græsset ofte bliver sendt til forbrænding eller deponering.

Mange fodboldspillere har på egen krop oplevet mødet med plastfibre, hvis de har spillet på kunstgræs, men de færreste tænker nok over, at en kunstgræsbane kan genanvendes.

Men Re-Match har udviklet en patenterede proces, som kan bruges til at genanvende materialer fra de 300.000 kunstgræsbaner, der findes rundt omkring i verden. Re-Match har igennem sin teknologi udviklet en løsning til at reducere kunstgræsbanerne ned i deres oprindelige dele, så sand, gummi, backing og plast fra kunstgræsset kan genanvendes uden brug af vand eller kemi i rensningsfasen. Slutprodukterne kan derefter genanvendes i forbindelse med etableringen af nye kunstgræsbaner – eller som element i en anden produktion.

Første i verden

Udover at bidrage til løsning af en miljøudfordring er Re-Match den første genanvendelsesvirksomhed, som har udviklet en proces, der muliggør en cirkulær genanvendelse af netop kunstgræsbaner. Adskillelsen af de forskellige dele af kunstgræsbaner udføres via en mekanisk proces. Kunstgræsset kørers igennem flere adskillelsestrin, hvor der anvendes separeringsborde og tyngdekraft til at adskille delene. En tilgang der resulterer i miljøvenlige og rene produkter.

Miljøvenlig ekspansion

Re-Match har ambitioner om at ekspandere og har til det formål udviklet et ”fabriks-blueprint”, der gør det muligt at etablere flere fabrikker med samme høje effektivitet. Samtidigt vil fabrikkerne alene køre på grøn strøm og skal eks. havde installeret solpaneler på tagene.

– Det glæder mig meget, at Re-Match er nomineret til årets plastpris for vores unikke idé og teknologi til genanvendelse af kunstgræs. Udtjente kunstgræsbaner er et stort og voksende problem globalt, som vi har udviklet en løsning til, der kan genanvende samtlige materialer af banerne. Vi oplever stor efterspørgsel både herhjemme og internationalt, siger Nikolaj Magne Larsen, CEO i Re-Match A/S.