Plastindustriens genanvendelseskatalog

Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Derfor har Plastindustrien samlet en række konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.

Del:

’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’ er titlen på det nyeste genanvendelseskatalog, som brancheforeningen Plastindustrien har udgivet i efteråret 2021.

Kataloget indeholder en række konkrete fortællinger om, hvordan danske plastvirksomheder i praksis arbejder med genanvendelse af plast og brug af genanvendt plast i nye produkter som f.eks. møbler, fødevareemballager og byggematerialer.

Derudover indeholder kataloget en række bud på, hvordan man fra politisk side kan sætte mere skub i plastgenanvendelsen, bl.a. ved at øge fokus på at fremme mere genanvendeligt design og brug af genanvendt materiale.

Tidligere udgivelser af Genanvendelseskataloget

Den første udgave af genanvendelseskataloget blev udgivet i foråret 2017 under titlen ”Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis”. Kataloget illustrerede ligeledes nogle af de mange gode eksempler på genanvendelse, der fandtes hos de danske plastvirksomheder.

Kataloget blev lanceret i forbindelse med udstillingen ‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’ i forbindelse med Plastdagen 2017. Udstillingen var placeret i indgangspartiet til Industriens Hus ud mod Rådhuspladsen, der er et af landets mest befærdede steder.

Gennem fortællinger i kataloget ønsker Plastindustrien at sætte fokus på de mange gode tiltag der allerede findes i branchen, men også på hvordan Plastindustrien som brancheorganisation mener, at vi i Danmark kan blive endnu bedre til at genanvende plast.