Center For Cirkulær Kemi inviterer til gratis seminar og workshop

Miljøstyrelsens Center for Kemi i Odense er den 25. februar vært for et gratis inspirationsseminar om genanvendelse, cirkulær plastemballage og substitution af uønskede kemiske stoffer. Miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk er med til at facilitere en af dagens workshops med fokus på emballage, genanvendelse og kemi.

Del:

Miljøstyrelsens Center for Cirkulær Kemi afholder et gratis inspirationsseminar tirsdag den 25. februar fra 10:00-14:30. Arrangementet byder på spændende oplæg, tre sideløbende workshops, hvor du kan drøfte din virksomheds konkrete udfordringer, samt gode muligheder for at netværke.

Inspirationsseminaret afholdes i Miljøstyrelsens lokaler på Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C.

Center for Cirkulær Kemi drives af NIRAS og arbejder med at identificere muligheder og barrierer for substitution af kemi i blandt andet plastbranchen.

Program

10:00-11:30: Oplæg

  • Velkommen og kort om Center for Cirkulær Kemi v/ Astrid Marie Berg, NIRAS
  • Substitution: Få viden, inspiration og værktøjer, v/Cand.scient biolog Susanne Brandt Hansen og kemiingeniør Peter Quistgaard, begge fra Joblife a/s
  • Hvordan kan du få hjælp til substitution fra Center for Cirkulær Kemi? v/Gitte Lindhard, Joblife a/s

11:30-12:30: Frokost og netværk

12:30-14:20: Tre parallelle workshops: emballage, byggeri og fødevarer

14:20-14:30: Opsamling i plenum og tak for i dag

Workshops

Workshop 1: Emballage
Miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk er med til at facilitere en workshop om emballage, kemi og genanvendelse. Christina Busk vil blandt andet tale om anvendelse af fire typer polymere i plasten, der vil betyde en reduktion i de kemiske tilsætningsstoffer og stabilisatorer.

CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese, er også med til at facilitere workshoppen, som også tager udgangspunkt i Coops nye emballagestrategi, der blandt andet har fokus på at fjerne kemi fra emballagen til gavn for genanvendelse og for sundhed.

Workshop 2: Byggeri
Teknisk direktør i Green Building Council Lau Raffnsøe faciliterer workshoppen sammen med HSEQ-direktør Carsten Bisgaard, BMI Danmark (Icopal og Monier).

Workshoppen har fokus på barrierer og udviklingsmuligheder i forhold til substitution af kemi i bæredygtigt byggeri.

Workshop 3: Fødevarer
Salgschef Jens Ole Jensen fra Novadan faciliterer workshoppen sammen med Miljø-specialist hos Danish Crown Mette Schulin-Zeuthen.

Workshoppen har fokus på, hvordan Novadan arbejder med bæredygtige løsninger til rengøring og desinfektion i fødevareindustrien samt Danish Crowns målrettede arbejde med løbende at sætte fokus på substitution af de ønskede kemiske stoffer.

Tilmelding

Tilmelding foregår via dette link og skal ske senest fredag den 21. februar.