ENGEL udstiller genanvendelsesløsninger på K-messen 2019

Temaet cirkulær økonomi er med til at danne ramme for dette års K-messe i Düsseldorf. Det falder i tråd med det aktuelle fokus hos ENGEL. Virksomheden optræder på K-messen til oktober med mange forskellige udstillingsmaskiner på tre forskellige stande. Her vil virksomheden præsentere sit bud på, hvordan cirkulær økonomi kan fremmes i plastbranchen.

Del:

ENGEL-koncernen byder temaet for dette års K-messe – cirkulær økonomi – velkommen. Virksomheden, som især er kendt for sin produktion af sprøjtestøbemaskiner, arbejder målrettet på at øge raterne for genanvendelse af plast.

– Plastindustrien bærer et stort globalt ansvar, som virksomhederne kun kan løfte i fællesskab. K-messen vil give emnet cirkulær økonomi et ekstra boost, udtaler Dr. Stefan Engleder, adm. direktør for ENGEL-koncernen.

Til K-messen i Düsseldorf vil ENGEL udstille maskiner og teknologier, som åbner op for nye muligheder for genanvendelse og bredere brug af genanvendt plast

Oplev ENGELS nyeste teknologi og maskiner

Der er flere oplevelser at hente ved koncernens tre stande.

ENGEL udstiller blandt andet det intelligente hjælpesystem ”iQ weight control”, som er en del af virksomhedens Inject 4.0-program. Systemet sikrer en konstant smeltevolumen under indsprøjtning af genbrugsplast og mindsker udsving i de støbte produkters kvalitet. Formålet er at åbne op for bredere anvendelser af det genanvendte materiale.

ENGEL udstiller også en forarbejdsningsteknologi, der kan øge andelen af genanvendte materialer i sandwichkomponenter. Fremstillingsmetoden gør det muligt for ENGEL at producere sandwichkomponenter med mere end 50 procent genbrugsplast.

Derudover fremviser ENGEL en proces for fremstilling af tyndvægget emballage i IML (inmold labeling). Både emballagen og etiketten produceres af termoplast og glasfiber og har potentiale til at blive genanvendt.

ENGEL-maskinen Victory genanvender fiskenet

ENGELs sprøjtestøbemaskine Victory kan opleves ved EREMA, Plastic Recycling Systems. Hver dag omdanner denne maskintype udtjente fiskenet, som indsamles i Chile af tre amerikanske fabrikker, og ud af anstrengelserne kommer der bl.a. solbriller og skateboards.

– K 2019 vil vise, hvad der allerede er muligt i dag, og hvad virksomhederne inden for plastindustrien arbejder på for at skabe endnu flere materialekredsløb, udtaler Dr. Stefan Engleder, adm. direktør for ENGEL koncernen.

ENGEL har som en af de første virksomheder indenfor produktion af sprøjtestøbemaskiner valgt at underskrive ’New Plastics Economy’ i regi af Ellen MacArthur Foundation. Dermed forpligter virksomheden sig til at arbejde aktivt for at fremme cirkulær økonomi. Læs mere her.

K-messen finder sted fra den 16. til den 23. oktober.

ENGEL kan besøges ved disse tre stande:

• Hall 15, stand C58
• I udendørsområdet 10.2
• Hos Erema Recycling Pavillon i udendørsområdet 16.2