ENGEL underskriver ’New Plastics Economy’

ENGEL har som en af de første virksomheder indenfor produktion af sprøjtestøbemaskiner valgt at underskrive ’New Plastics Economy’ i regi af Ellen MacArthur Foundation. Dermed forpligter virksomheden sig til at arbejde aktivt for at fremme cirkulær økonomi.

Del:

ENGEL har som en af de første leverandør af sprøjtestøbemaskiner underskrevet initiativet ‘New Plastics Economy’ i regi af Ellen MacArthur Foundation.

Formålet er at forpligte virksomheder og organisationer til at arbejde for og bidrage aktivt til, at plastmaterialer forbliver i lukkede kredsløb.

– Som medlem af den internationale plastindustri er vi ikke kun ansvarlige for vores egne produkter, men også for de produkter, der produceres på vores maskiner, understreger Dr. Stefan Engleder, administrerende direktør for ENGEL.

Han uddyber:

– Det er meget vigtigt for os, at vores erfaring og viden bruges til at sprede viden om, hvordan mennesker i alle verdenshjørner anvender plast ansvarligt, og der skabes forudsætninger for, at plastprodukter i slutningen af deres livscyklus vender tilbage i materialekredsløbet.

Som leverandør til plastforarbejdningsindustrien hjælper ENGEL sine kunder med at designe og producere emballage i henhold til reglerne for den cirkulære økonomi og med at åbne muligheder for en større anvendelse af genbrugsmaterialer.

Derudover er der fokus på følgende emner:

  • At garantere en høj processtabilitet ved hjælp af intelligente systemer, selv om råmaterialets kvalitet kan variere meget, hvilket ofte er tilfældet med genbrugsmaterialer.
  • At øge andelen af genanvendte materialer i sandwichkomponenter ved hjælp af innovative forarbejdningsteknologier.
  • At arbejde tæt sammen med producenterne allerede under produktudviklingen med det formål at reducere brugen af materialer og muliggøre en senere genanvendelse af produkterne.
  • At styrke rådgivningen yderligere for upstream-processer for at optimere behandlingen af genbrugsmaterialer til sprøjtestøbning.

Der er allerede over 350 virksomheder, universiteter og organisationer, som udover ENGEL har tilsluttet sig initiativet.