Kemiens Dag 2018 – Bæredygtig kemi i fremtidens samfund

Deltag i konferencen og få viden om, den bæredygtige kemi i fremtidens samfund. Kemiens Dag 2018 afholdes d. 27. november 2018 i Industriens Hus i København.

Del:

Kemiens Dag 2018 sætter fokus på, hvad innovation og teknologiske fremskridt vil betyde for den bæredygtige kemi i fremtidens samfund.

Hvad er det for opgaver, som vi forestiller os, at kemien kan og bør løse i fremtidens samfund? Hvilke banebrydende forandringer på det kemiske område, kan vi forvente, vil understøtte den bæredygtige udvikling? Hvad skal der til for at få nye løsninger ud i virksomhederne og ud på markedet?

Det vil komme til at handle om biobaserede kemikalier, mere miljøvenlige og mindre helbredsbelastende kemikalier, designerkemi og nanoteknologi, nye materialer og nye produktionsprocesser, nye teknologiers betydning for arbejdsmiljøet, substitution af problematiske stoffer og udfordringer med fx konserveringsmidler, farvestoffer og emballager.

Vi ser bl.a. på, hvilke forsknings- og udviklingsprojekter, der i disse år er med til at definere kemien i fremtidens bæredygtige samfund. Gennem EU’s forskningsprogram Horizon 2020 investeres massivt i udviklingen af områder som materialer, nanoteknologi, bioteknologi og produktionsprocesser.

I Danmark investeres i udviklingen gennem programmer som MUDP, der støtter virksomheder i at udvikle nye og effektive miljøteknologiske løsninger, som styrker en bæredygtig udvikling, fremmer ressourceeffektivitet, vækst og nye arbejdspladser i Danmark. Dertil kommer, at der også i virksomhederne investeres i fremtidens løsninger på det kemiske område.

På Kemiens Dag 2018 ser vi ikke bare dybt i krystalkuglen og langt ud i fremtiden. Vi ser også på, hvad de fremsynede virksomheder arbejder med netop nu, og hvad forskerne i universitetsmiljøerne har af forventninger til kemien.

Kemiens Dag 2018 bliver i år arrangeret af b.la.: Miljø- og Fødevareministeriet, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Kosmetik & Hygiejne Branchen og mange flere.

Du kan læse mere og tilmelde dig på kemiensdag.dk.

Tilmeldingsfristen er fredag d. 16. november 2018 kl. 15.00.