Er du klar til årets to vigtigste dage?

Plastindustrien arrangerer en fællesstand på årets DSE messe, hvor vi skal skabe kontakt mellem ingeniørstuderende og plastvirksomheder. Kirsten Eg Jensen læser til miljøingeniør og arbejder hos Plastindustrien. Hun giver dig her et indblik i, hvorfor din virksomhed er nødt til at være med.

Del:

DSE messen er en tilbagevendende messe på de to ingeniørhøjborge i Danmark: DTU i Lyngby og Aalborg Universitet. Det er en job- og karrieremesse, og for os ingeniørstuderende, så er den om noget toneangivende for, hvem der de store spillere, når det kommer til hvor, vi regner med at få job, når vi færdige.

Som ingeniørstuderende ved vi, at der er kamp om de færdiguddannede. Vi ved, at mange brancher har stor mangel, og at det nok egentlig ikke bliver noget stort problem at finde et job den dag, man er færdiguddannet. Vi vil dog stadig gerne gøre os til attraktive kandidater for virksomhederne, men det handler i høj grad om at være attraktive for de rigtige.

DSE messen er derfor din virksomheds mulighed for at vise, at I er det sted, hvor man gerne vil arbejde. For at vise de studerende, at I er en del af en interessant og moderne branche, der virkelig mener det, når I siger, I mangler ingeniører. Det er muligheden for at møde de studerende og fortælle dem om de fascinerende ting, I laver, så der kan vækkes en interesse, og så plastbranchen huskes som et af de steder, man gerne vil arbejde.

DSE messen er derfor din virksomheds mulighed for at vise, at I er det sted, hvor man gerne vil arbejde. For at vise de studerende, at I er en del af en interessant og moderne branche, der virkelig mener det, når I siger, I mangler ingeniører.

Kirsten Eg Jensen, ingeniørstuderende, Plastindustrien

TILMELD DIG: Vil din virksomhed være med?

Indtryk af hvem der er de smarte – og de anonyme

Det er de færreste, der ved præcist hvem, de gerne vil arbejde for, og hvad de gerne vil lave, når de starter på en uddannelse. De fleste af os starter nærmere på grund af en passion for det tekniske, det kreative og udfordrende. Hvis din virksomhed vil, er der er en god mulighed at påvirke de studerende i retning af en karriere hos dig.

I løbet af de mange år på skolen bliver vi ofte udsat for plakater, reklamer og events, der reklamerer for rådgivende ingeniørvirksomheder, store internationale virksomheder og et hav af andre muligheder. Og det er i løbet af disse år, at ens interesse for nogle særlige områder bliver vækket. Det er også her, vi får et indtryk af hvem, der er de ”smarte” at arbejde for, og hvem der er mere anonyme.

Hele denne konstante påvirkning af og reklame for at fremstå som den bedste og smarteste arbejdsgiver, kulminerer én gang om året til DSE Messen. En messe, der på DTU er så stor, at ikke engang koncertsalen og to sportshaller kan rumme den. Det betyder, at man i en måned op til messen kan følge byggeriet af en midlertidig ekstra messehal.

Indtryk fra messen bliver til konkrete karrierer

DSE messen strækker sig over to dage, hvor alle de store virksomheder er med for at møde de studerende. Formålene er mange.  Man kan man både høre om bachelor-, semester- og specialeprojekter. Der er jobs til de nyuddannede, studiejobs til de studerende, men vigtigst af alt networking og branding.

Med 140 deltagende virksomheder og kun to dage til at høre om alle mulighederne er produktet for mange studerende blot, at man får et indtryk af hvem, der er de store spillere på banen, samt en god mulighed for at tale med dem om, hvad man ville kunne lave som ingeniør hos dem, når maner færdig.

Disse nye indtryk og spændende muligheder, man har hørt om, kan man så tage med sig, når man de kommende semestre skal vælge specialiseringer, finde på emner at skrive projekter om, eller en dag skal til at kigge efter et job og en karriere.

Med venlig hilsen

Kirsten Eg Jensen

Kandidatstuderende på DTU og studentermedhjælper i Plastindustrien.