I øjeblikket er der mere fokus på en mere bæredygtig brug af plast end nogensinde før. Derfor tog klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) – som også er valgt på Fyn – på inspirationsbesøg hos emballagevirksomheden Plus Pack i Odense den 17. maj.
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) lagde den 17. maj vejen forbi den odenseanske emballagevirksomhed Plus Pack til et inspirationsbesøg med fokus på klimagevinsterne ved øget genanvendelse og cirkulær økonomi.
Virksomheden arbejder hårdt på at realisere visionen om at levere 100% genanvendelige emballageløsninger uden CO2-emissioner i år 2030.
Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer af Plus Pack, lagde under ministerbesøget særligt vægt på at fortælle, hvordan virksomheden hver dag arbejder for at udvikle mere bæredygtige emballager:
– Design med genanvendte materialer, nye cirkulære forretningsmodeller som forlænger produkters holdbarhed og fokus på løsninger som fremmer genanvendelse af materialer i høje kvaliteter er helt centralt i den grønne omstilling.
Hun fortsætter:
– Derfor var vi også meget glade for ministerens besøg og hans interesse i vores virksomhed. Der er store klimagevinster i at designe emballage, der mindsker madspild, og ikke mindst i at designe løsninger i genanvendte materialer, som også kan genanvendes efter brug.
Producentansvar på emballage kan gøre en stor forskel
Besøget hos Plus Pack blev gennemført i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien.
Her glæder den miljøpolitiske chef Christina Busk sig over den direkte dialog med landets politiske beslutningstagere.
Hun siger:
– Det er vigtigt med kontakten til det politiske system, da vi i Danmark eksempelvis står over for at skulle implementere et producentansvar på al emballage, der træder i kraft 1. januar 2025. Hvis vi indretter producentansvaret klogt ved at belønne de virksomheder, som designer deres emballager med henblik på genanvendelse vil det føre mange fordele med sig.
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, uddyber:
– For det første kan vi få genanvendt mere plast i Danmark. For det andet kan vi få højere kvalitet ind i vores plastgenanvendelse, så eksempelvis en fødevareemballage kan blive til en ny fødevareemballage. Og for det tredje kan vi i stigende grad producerer vores egne råvarer herhjemme i Danmark, hvilket også bidrager positivt til CO2-reduktionen.