Medlemmerne har ordet: Cirkulær økonomi er kommet på dagsordenen

Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast A/S
Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast A/S, holdt oplæg om cirkulær økonomi på Plastdagen 2017.

’Medlemmerne har ordet’ er en fast klumme i Magasinet Plast, der skrives på skift af forskellige aktører i plastbranchen. Denne gang er det CEO i Letbæk Plast, Michael Bayer Thomsen, der er på banen om mulighederne i den cirkulære økonomi.

Del:

Af Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast A/S.

Det er efterhånden svært, hvis ikke umuligt, at åbne avisen eller tænde for fjernsynet uden, at cirkulær økonomi er på agendaen. Den bæredygtige fremtid og klimadagsordenen er fremherskende overalt i mediebilledet. Det er godt.

Det er godt for debatten, det er godt for branchen, det er godt for miljøet. Men har vi formået at skabe virksomhedskulturen, uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder, så vi sammen kan klare opgaven og løfte de muligheder, som de nye tankesæt giver?

Grønt fokus understøtter vores vækstagenda

Letbæk Plast har igennem årtier arbejdet målrettet på at skabe innovative løsninger til vores kunder, og vi kan se, hvordan genanvendelse og cirkulær økonomi understøtter realiseringen af vores vækstagenda.

Genanvendelse er i dag en fast del af vores udviklingsforløb. Det er med til at sikre, at vores nuværende og fremtidige kunder kender til mulighederne inden for cirkulær økonomi – herunder også vores fælles ansvar for at bidrage og lykkes med dette.

Genanvendt plast opfattes i mange henseender stadig som et affaldsprodukt. Derfor er det essentielt, at plastbranchen løfter i samlet flok, så vi fortsat er med til at oplyse om mulighederne

Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast A/S

Vi oplever en meget stor interesse og villighed til at tænke cirkulært. Som oftest bliver det ledsaget med nysgerrighed og en portion sund skepsis. Desværre oplever vi jævnligt, at cirkulært bliver forbundet med myter og uvidenhed. Genanvendt plast opfattes i mange henseender stadig som et affaldsprodukt.

Derfor er det essentielt, at plastbranchen løfter i samlet flok, så vi fortsat er med til at oplyse om mulighederne – måske bør indsatsen endda intensiveres?

Branchen skal investere i medarbejderne

Hos Letbæk Plast oplever vi regelmæssigt, at det er svært at rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer inden for plast – og i særdeleshed inden for genanvendelse.

Det er en tilbagevendende udfordring og sætter begrænsninger på vækstmuligheder i en national og international kontekst.

Den cirkulære økonomi tager form i disse dage. Det er derfor et afgørende øjeblik for danske plastvirksomheder, hvis vi skal stå forrest, når de forretningsmæssige muligheder skal udnyttes.

Vi har en unik chance for at skabe kompetencemæssige fordele, videnstunge arbejdspladser og realisere vækstambitioner, men det kræver, at vi tager handsken op og investerer i et kompetenceløft hos nuværende og fremtidige medarbejdere.

Derudover må vi påtage os ansvaret for at uddanne samfundet omkring de mange fordele ved cirkulær økonomi og de oplagte genanvendelsesmuligheder, der er forbundet med vores løsninger og produkter i plast.

’Medlemmerne har ordet’ er en fast klumme i Magasinet Plast, der skrives på skift af forskellige aktører i plastbranchen. Holdninger i klummen er et udtryk for skribentens personlige holdning og ikke nødvendigvis for Plastindustriens officielle politik.