Ny indsats for ingeniør-flygtninge skudt i gang

Mandag lød det officielle startskud for et nyt projekt, der skal hjælpe ingeniører med flygtningebaggrund tættere på det danske arbejdsmarked. Ingeniørforeningen IDA står bag indsatsen i et partnerskab med Plastindustrien.

Del:

Projektet bærer navnet Professional Engineering Academy og er blevet til med støtte fra Industriens Fond og i partnerskab med Plastindustrien, der brancheorganisation for de danske plastvirksomheder.

I går markerede en lanceringsreception hos Ingeniørforeningen den officielle start på projektet med 26 udvalgte ingeniører med flygtningebaggrund. IDA’s formand Thomas Damkjær Petersen var blandt talerne, og han er stærkt begejstret for det potentiale han ser blandt de nye danske ingeniører:

– Det er fantastisk at se, hvordan de her mennesker arbejder målrettet for at komme ud og bruge deres ingeniørkompetencer til at skabe sig en ny tilværelse i Danmark. Det kan Professional Engineering Academy hjælpe dem med, og forhåbentlig kan vi så på samme tid bidrage til at afhjælpe virksomhedernes problemer med ingeniørmangel.

Plastindustrien: Vigtigt for både os og dem

Plastbranchen er en af de sektorer, der allerede har problemer med at besætte virksomhedernes ledige ingeniørjobs. Adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup siger:

– Plastvirksomhederne oplever desværre store udfordringer med at rekruttere dygtige ingeniører. Samtidig har vi her nogle mennesker, der kommer med lige præcis de kompetencer, vi efterspørger. Derfor er vi med i projektet. Vi kan se en mulighed for på engang at skabe værdi for vores virksomheder og kunne bidrage til at løse en samfundsopgave med at integrere vores nye medborgere.

Thomas Drustrup, adm. direktør, Plastindustrien

Ingeniørerne vil så gerne arbejde

Mehan Khorsahi på 26 år er blandt de ingeniører, der er blevet optaget i Professional Engineering Academy. Han er kommet til Danmark fra Iran og er uddannet inden for olie- og gasteknologi. Han håber, at hans deltagelse i projektet kan være springbrættet til et job:

– Jeg duer slet ikke til ikke at lave noget. Jeg vil så gerne i gang med at bruge mine ingeniørevner igen. Det tror og håber jeg på, at det her projekt kan hjælpe mig på med, for det kan være svært at finde åbningerne i helt nyt land.

Professional Engineering Academy løber halvandet år frem og er støttet af Industriens Fold med 3,1 mio. kr. Målsætningen er at hjælpe omkring 90 kandidater tættere på et job i en dansk virksomhed. HBN-Teknik, DBI Plastics, Grundfos, LOGSTOR, Primo, CUC Engineering og Fiberline Composites er blandt de deltagende virksomheder fra plastbranchen.