Smuk pavillon i plast skal pryde Gammel Strand i sommeren ’23

Plastindustriens pavillon 'Planetary Plastic Pavilion' skal opføres på Gammel Strand i sommeren 2023.

Plastindustrien har som én blandt blot ti udvalgte fået lov til at opføre en pavillon under World Congress of Architects i sommeren 2023. Pavillonen skal stå i hjertet af København på et af hovedstadens mest velbesøgte knudepunkter, Gammel Strand.

Del:

København bliver centrum for arkitekter og arkitekturinteresserede fagfolk, borgere og journalister fra hele verden, når World Congress of Architects løber af stablen i København i 2023.

Arkitektforeningen, UIA2023 CPH, By & Havn og Københavns Kommune har i den forbindelse inviteret aktører til at byde ind på at opføre pavilloner langs havnen og give dem liv og indhold hen over næste sommer.

For nyligt kunne vi løfte sløret for, at Plastindustrien er udvalgt som én blandt ti til at opføre en pavillon – ‘Planetary Plastic Pavilion’. Nu kan vi afsløre, at den skal placeres på en af Københavns travleste pladser, nemlig Gammel Strand.

Det bliver ikke mere centralt

”Vi kunne ikke ønske os en bedre placering”, siger innovationskonsulent Rasmus Grusgaard og miljøpolitisk chef Christina Busk, projektets tovholdere.

Foruden de tusinder af fagfolk, der målrettet besøger arkitektkongressen, krydser mange tusinder af københavnere og danske og internationale turister Gammel Strand dagligt. Særligt i juli måned, midt i sommerferien.

Gammel Strand ligger skråt over for Christiansborg, hvor det danske Folketing har daglig gang, og talrige velbesøgte restauranter, cocktailbarer og caféer ligger side om side langs havnepromenaden. Området bærer også præg af Københavns hovedpulsåre Strøget, der løber forbi den nærliggende Højbro Plads. Derudover har Gammel Strand sin egen metrostation i Cityringen med mere end 15.000 dagligt rejsende.

Med andre ord: Planetary Plastic Pavilion på Gammel Strand kommer på til at danne de optimale omgivelser for en måned med fokus på plast som en del af løsningen på fremtidens bæredygtige byggeri.

Udstillings- og oplevelsesrum

Temaet for arkitektkongressen er “Sustainable Futures – Leave No One Behind”. Således skal pavillonen fungere som et arkitektonisk og æstetisk udstillings- og oplevelsesrum, som i løbet af en måned skal danne ramme om adskillige aktiviteter og events med fokus på bæredygtig brug af plast i byggeriet.

Plastindustriens ambition med projektet er at demonstrere – på en anderledes, inklusiv og visuel måde – hvordan plast er en essentiel del af fremtidens bæredygtige byggeri.

– Pavillonerne er en unik mulighed for at afprøve og eksponere nye bæredygtige koncepter og løsninger 1:1 for et globalt publikum. Samtidig vil de bidrage til debatten om bæredygtig arkitektur for mennesker – og ikke mindst pirre forbipasserendes nysgerrighed med taktile, overraskende, inddragende eller slet og ret indslag af stor skønhed, der er tilgængelig for alle udtaler direktør i Arkitektforeningen Lars Autrup i invitationen.

Mere end 10.000 deltagere forventes at besøge verdenskongressen fra den 2.-6. juli 2023.

Vil du være med?

Vil du høre mere om Planetary Plastic Pavillon og mulighederne for at udstille eller bidrage til arbejdet, kan du kontakte projektets tovholdere:

  • Christina Busk, miljøpolitisk chef: 2949 4564 / cb@plast.dk
  • Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent: 2689 3028 / rg@plast.dk.