Virksomheder fra Sjælland på besøg på TEC i Ballerup

I sidste besøgte Plastindustrien sammen med en håndfuld virksomheder og Den jydske Haandværkerskole skolepraktikken på TEC – Technical Education Copenhagen. Formålet var at fortælle om de gode muligheder for læreplads i plastbranchen som plastmager.

Del:

I sidste uge var Plastindustrien og en håndfuld virksomheder primært fra Sjælland på besøg på TEC -Technical Education Copenhagen i Ballerup. Besøget foregik i skolens praktikcenter for automatikteknikere, da der er mange elever her, som søger uddannelsesaftale med en virksomhed.

– Vi blev taget fantastisk godt imod af TEC og skolens elever, og vi fik nogle super gode snakke med eleverne om mulighederne for at få en læreplads som plastmager i plastbranchen, fortæller Plastindustriens uddannelseskonsulent Jo Dietrich.

På opfordring fra virksomhederne havde Jo nemlig taget kontakt til TEC for at få arrangeret et besøg. Hun siger:

– Som noget nyt kan elever der er i gang med en automatikteknikeruddannelse, men som ikke har en uddannelsesaftale med en virksomhed, nemlig gå direkte på plastmageruddannelsens hovedforløb. Det må alt andet lige være bedre at stå i lære i en virksomhed end i en skolepraktik, også selv om man skal skifte uddannelse, mener hun.

Muligt at skifte til plastbranchen

Opgaven er dog fortsat at overbevise elever, der allerede har foretaget et uddannelsesvalg, om at et uddannelsesskift til plastbranchen og plastmagerfaget er en god ide. For dem er det naturligvis et skifte, der kræver overvejelse og skal give mening – og her er det vores udfordring at tale ind i deres forventninger og tanker om karriere, samtidig med at vi skal være gode til at sælge branchen på den gode måde.

Næste skridt er at evaluere indsatsen og eventuelt besøge flere erhvervsskolers skolepraktik eller på anden måde få besøgt sjællandske erhvervsskoler – gerne på grundforløb, hvis det er muligt.

Også plastmageruddannelsen deltog og sammen med plastvirksomhederne Schoeller Plast, LEGO Systems, Ulstrup Plast/ SP Group og Carmo  fortalte de om lærepladser- og jobmuligheder i plastbranchen – og om hvad lige præcis deres virksomhed kan tilbyde en kommende plastmagerlærling.

Her er der ledige lærepladser som plastmager Sjælland:

 • Meditec Plaststøbning, Helsingør
 • Carmo A/S, Espergærde
 • Rika Plast, Saunte (Hornbæk)
 • Krebs & Co, Skævinge
 • PMH Plast, Hillerød
 • Ulstrup Plast A/S Plast, Lynge
 • Widex, Lynge
 • Schneider Electric, Ringsted
 • Thermo Fisher Scientific Scientific/NUNC, Roskilde
 • Knudsen Extrusion, Præstø
 • HBN-Teknik A/S-Teknik, Ringsted
 • DBI Plastics, Stenlille
 • Schoeller-Plast-Enterprise A/S Plast, Regstrup
 • NOV, Kalundborg
 • Dapofa – Dansk Poly Fabrik A/S, Havdrup
 • Gerresheimer, Bagsværd

Del meget gerne i dit netværk, tag fat i enten virksomheden eller virksomhedskonsulent Peter Kjærsgaard – pkk@djhhadsten.dk, hvis du vil høre mere.

Til virksomheder, som ønsker en lærling: Husk at slå din stilling op på lærepladsen.dk.