Ny plastemballage er fremstillet af plastaffald fra danske husholdninger

Fire danske virksomheder – Nopa Nordic A/S, Schela Plast A/S, Aage Vestergaard Larsen A/S og Damifo A/S – indgår et visionært affalds- og genanvendelsessamarbejde. Sammen har de udviklet en ny plastemballage fremstillet af 100% dansk husstandssorteret plastaffald, som forbrugerne kan møde på hylderne i Rema 1000.

Del:

Et samarbejde mellem Nopa Nordic A/S, Schela Plast A/S, Aage Vestergaard Larsen A/S og Damifo A/S har resulteret i lanceringen af en ny plastemballage fremstillet 100% af dansk husstandssorteret plastaffald. Et cirkulært loop hvor kasseret plast bliver til nye plastflasker.

Der er tale om et unikt samarbejde på tværs af aktører i hele værdikæden for genanvendt plast. Dermed øger man med ét slag udnyttelsesgraden markant af plastaffald fra de danske husstande.

Den form for samarbejde er ikke tidligere set i Danmark, og er i sig selv en nyskabelse i arbejdet for at reducere mængden af plastaffald.

Ny emballage kan købes i Rema 1000

Samarbejdet blev startet for mere end et år siden, da Nopa Nordic efterspurgte en emballage i genanvendt materiale baseret på dansk husstandssorteret plast.

Fabrikshal med genanvendelsesanlæg
Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager oparbejder plastaffaldet til granulat.

Forbrugernes ønsker til nye emballager satte gang i et større udviklingsarbejde mellem ovenstående partnere, hvilket nu har resulteret i den nye emballage, som vil opfylde et stort behov i en tid, hvor alle har blikket rettet mod bæredygtige løsninger.

De danske forbrugere vil i første omgang kunne møde de nye flasker, når de køber Rema 1000 flydende vaskemidler.

– Vi ønsker med dette projekt at være med til at bidrage til den grønne omstilling og er stolte over at være kommet i mål, så millioner af plastflasker i de kommende år vil bestå af plastaffald fra borgernes affaldsbeholdere, lyder det fra ledelserne hos de fire samarbejdspartnere.

Fakta:

Schela Plast, som har produceret emballagen, har været en vigtig partner i projektet qua deres store viden om blæsestøbning af husstandssorteret plast fra udlandet.

Aage Vestergaard Larsen A/S er producent af granulatet i genanvendt plast. De har investeret betydeligt i dette initiativ og forventer, at markedet for dansk husstandssorteret plast vil stige betragteligt i de kommende år.

Damifos‘ rolle er at indsamle og sortere de private husstandes plast fra kommunerne. Målet er at bevise, at der kan skabes værdifulde produkter ud af plastaffald ved at benytte sorteringsteknologi på Damifos anlæg i Danmark.