Genbrugsstation i Lisbjerg bygges af genbrugsmaterialer

Lisbjerg Genbrugsstation - AffaldVarme Aarhus
I Lisbjerg er byggeriet af den nye genbrugsstation godt undervejs, byggeriet forventes færdigt ultimo 2021.

Lisbjerg uden for Aarhus får en ny og større genbrugsstation, der primært er bygget af genbrugsmaterialer.

Del:

I Lisbjerg er Kredsløb, tidl. AffaldVarme Aarhus, ved at opføre en ny og større genbrugsstation, der skal danne rammen for genanvendelse for de mange aarhusianere, der forventes at flytte til området i de kommende år.

Den nye genbrugsstation bliver indrettet sådan, at de tunge maskiner, der bruges på genbrugsstationen, ikke kører på det område, hvor private afleverer deres affald. Det gør det lettere og mere sikkert at besøge genbrugsstationen som privat.

Genbrug og genanvendelse er en integreret del af designet

Den nye genbrugsstation bliver anderledes end mange andre genbrugsstationer på flere punkter. For det første bliver selve genbrugsstationen rund, hvilket gør at du bl.a. slipper for at bakke med trailer når du afleverer dit affald.

For det andet bliver genbrugsstationen, i det omfang det er muligt, bygget af genbrugsmaterialer der er indsamlet på byens andre genbrugsstationer. Materialerne dækker alt fra jord, grus og beton til træ og isolering.

Og netop isoleringen er et godt eksempel på genbrug af byggematerialer. BEWI Denmark har leveret 100% recirkuleret EPS-isolering (også kendt som Flamingo), der er produceret af EPS-materiale indsamlet på en række andre genbrugsstationer.

Den nye genbrugsstation i Lisbjerg forventes at stå færdig i slutningen af 2021.

Læs mere på Kredsløbs hjemmeside.