Samarbejde gør en forskel – netværksmøde i Plastindustriens HR- og Uddannelsesnetværk

Hvordan sikrer vi flere lærlinge og stor faglighed i plastbranchen? Det er det store tema i Plastindustriens HR- og Uddannelsesnetværk, som netop har holdt netværksmøde hos LEGO med stor opbakning og initiativlyst hos deltagerne. Se mødets præsentationer og læs mere her.

Del:

Plastindustriens HR- og Uddannelsesnetværk mødtes hos LEGO den 8. september for at tale om plastbranchens uddannelsestiltag, rekruttering og tiltrækning af faglærte.

Der var stor opbakning til dagen, som rummede et fyldigt program. Læs om programmet og se præsentationer og billeder fra dagen her.

»Samarbejde gør en forskel«

Formålet med netværket er at skabe sammenhæng, inspiration og samarbejde på tværs i branchen.

Det samarbejde bærer frugt og giver stor værdi, mener Kasper Greendahl, som er virksomhedskonsulent hos AMU SYD og aktiv i HR- og Uddannelsesnetværket:

– Det var positivt at opleve at vi – på trods af at nogle af os “kæmper” om de samme elever/kandidater – ønsker at stå sammen og i flok. Sammen kan vi gøre en forskel og forhåbentlig tiltrække endnu flere dygtige mennesker til plastbranchen. Jeg kan kun anbefale andre at melde sig ind i dette netværk.

Dagens program

Deltagere kunne høre om LEGO‘s nye akademi for uddannelse af lærlinge og Dania Plast‘s positive erfaringer med en mentorordning i forbindelse med rekruttering af medarbejdere i samarbejde med bl.a. kommune og jobcenter.

Dansk Industri gav input til, hvordan de hjælper virksomheder med at etablere lokale alliancer for at tiltrække lærlinge igennem DIs Lærepladsfællesskab.

AMU SYD og Den jydske Haandværkerskole fortalte om deres nye strategier for plastmageruddannelsen, som for begge parter indebærer et fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Fra Plastindustrien fik deltagerne en status på uddannelsesprojekter og kampagner, og de blev præsenteret for et nyt spil til folkeskolen, som lanceres i slut oktober: ‘Tjek på Plast’. Plastindustrien orienterede endvidere om et kommende nyt værdisæt for Grønne Kompetencer i plastmageruddannelsen, som forventes klar i løbet af efteråret.

Læs hele programmet her og læs præsentationerne nederst på siden.

Deltag i netværket

Arbejder du med uddannelse og rekruttering i din virksomhed, og ønsker du at være med i netværket?

Netværket mødes 2-3 gange årligt for at blive inspireret af hinandens erfaringer og opdateret på Plastindustriens tiltag samt øvrige relevante informationer ang. strategi, lærlinge og medarbejdere i plastvirksomheder.

Næste netværksmøde foregår til februar 2022 på Den jydske Haandværkeskole i Hadsten.

Tag kontakt med det samme, hvis du vil være med i netværket: Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustriens: jd@plast.dk

Præsentationer

Billeder