Dantoy og Randers Kommune giver nyt liv til udtjent plastlegetøj

Legetøj fra dantoy på genbrugsplads
Lanceringen af samarbejdet skete på Randers Genbrugsstation. Til venstre ses Marck Højbjerg Mathiasen, CEO i dantoy a/s, og til højre ses Randers-borgmester Torben Hansen (S).

Legetøjsvirksomheden dantoy a/s og Randers Kommune lancerer et nyt samarbejde, hvor de i fællesskab vil give udtjent plastlegetøj nyt liv. Borgerne i Randers kan fremover aflevere produkter fra dantoy A/S på genbrugsstationen, hvorefter det indsamlede legetøj bliver genanvendt til nyt legetøj.

Del:

Dantoy a/s, der producerer svanemærket legetøj i Hobro, har netop lanceret et nyt samarbejde med Randers Kommune, hvor de sammen vil give udtjent plastlegetøj nyt liv.

I stedet for at smide det udtjente legetøj ud vil de to partnere genanvende det i et koncept, som de kalder for dantoy Take-Back.

Den 10. august blev starten på samarbejdet markeret ved et arrangement på Randers Genbrugsstation, hvor bl.a. borgmester Torben Hansen (S) deltog.

Mette Matthiasen, der er koordinator hos dantoy a/s, glæder sig over, at Randers Kommune har meldt sig på banen:

– Vi ønskede at lave et projekt, hvor vores slidte produkter ikke blev smidt i skraldespanden, men blev genanvendt og fik nyt liv. Det store spørgsmål var, hvordan vi fik indsamlet de gamle produkter fra slutforbrugeren. Det var her vi fik ideen til et samarbejde med genbrusstationerne. Da vi kontaktede Randers Kommune stod de med åbne arme og ville meget gerne samarbejde – så det har været meget positivt.

Opfordring til borgerne

Eftersom virksomhedens produkter er svanemærkede, kan de kun tage imod egne produkter og genanvende disse.

Der vil derfor være et sorteringsarbejde, men dantoy a/s håber på, at der så vidt som muligt primært vil komme virksomhedens produkter i containeren.

Dantoy opfordrer derfor alle borgere til at smide deres brugte legetøj fra dantoy A/S i genbrugscontaineren for at støtte en bæredygtig tankegang, hvor legetøjet bliver genkendt, genanvendt og genopstår. Det drejer sig naturligvis udelukkende om legetøj, som ikke kan bruges mere grundet slitage.

Mette Matthiasen fra dantoy A/S siger afslutningsvis:

– Dette er første del af vores indsamlingsstrategi. Til efteråret lancerer vi endnu et samarbejde med kommunen, når vi begynder at indsamle legetøj fra de forskellige daginstitutioner.

Borgmester klipper rød snor
Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune, klippede den røde snor for at markere starten på samarbejdet.