Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Overrækkelse af Plastprisen 2021
Her ses Søren Ulstrup (tv.), bestyrelsesformand i Plastindustrien, Gitte Buk Larsen, forretningsudvikling & marketingchef i Aage Vestergaard Larsen A/S, Franz Cuculiza, adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S og Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, da Plastprisen 2021 blev overrakt på scenen i Industriens Hus i København.

Plastprisen 2021 går til Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, der i de senere år har knækket koden i forhold til genanvendelse af borgernes plastaffald.

Del:

Plastprisen blev indstiftet af brancheforeningen Plastindustrien i år 1987, og prisens formål er at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt nyskabende og fremtidsorienterede.

Plastindustriens medlemmer – som hver især har stemt på deres favorit – har peget på, at prisen i år går til genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Prisen blev uddelt ved en ceremoni på Plastindustriens årsdag – Plastdagen – den 20. maj, hvor foreningens bestyrelsesformand Søren Ulstrup, sagde følgende ved prisoverrækkelsen foran 350 digitale deltagere:

– Aage Vestergaard Larsen A/S spiller en stor rolle, når det handler om at øge plastgenanvendelsen i Danmark. De seneste par år har virksomheden på dygtigste vis lagt meget energi i at knække udfordringen med at genanvende husholdningsplast. Hvis Danmark skal gå fra at være en forbrændingsnation til en genanvendelsesnation, så er det vigtigt med virksomheder som Aage Vestergaard Larsen A/S til at understøtte udviklingen.

LÆS MERE: Officiel indstilling af Aage Vestergaard Larsen A/S til Plastprisen 2021

Rørt ledelse takker dedikerede medarbejdere

Franz Cuculiza, adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S, modtog prisen på vegne af virksomheden, og han sendte hurtigt en tak videre til både branchen og virksomhedens medarbejdere:

– At modtage Plastprisen 2021 er en stor oplevelse og ære specielt fordi, at den endelige jury består af vores kollegaer i branchen – nemlig Plastindustriens medlemmer. Vi er meget opmærksom på at fundamentet for Plastprisen 2021 er vores 60 erfarne og dedikerede medarbejdere. Det vil vi selvfølgelig huske på.

Produktionslinje hos AVL
Ny produktionslinje hos Aage Vestergaard Larsen A/S til genanvendelse af borgernes husholdningsplast.

Han blev suppleret af Gitte Buk Larsen, der forretningsudvikling & marketingchef samt medejer af virksomheden:

– Jeg er selvfølgelig stolt og rørt over, at vi bliver belønnet for vores innovative tilgang til konstant at udvikle nye løsninger til at forbedre genanvendelsen af plast, men måske endnu mere, at vi får credit for vores strategi om at have en åben virksomhed og altid fortælle den gode historie om plasten – for det har den fortjent.

Ud over branchens hæder og påskønnelse modtog Aage Vestergaard Larsen A/S en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

Det er tredje gang, at Aage Vestergaard Larsen A/S bliver belønnet med Plastprisen, hvilket er rekord. I 2009 blev den nu afdøde stifter af virksomheden – Aage Vestergaard Larsen – hædret, og virksomheden fik igen prisen i 2017.

De øvrige nominerede i år var CirkulærPlay, Idé-Pro Skive A/S, Plast Team A/S og Stig Nielsen (Genplast).

Forud for selve afstemningen havde en ekstern jury udvalgt de ovenstående nominerede blandt et større antal indstillinger. Juryen bestod af Pernille Weiss (K), Medlem af Europa-Parlamentet, Simon Freiesleben, Redaktør for WasteTech og Hans Nørgaard Hansen, Head of Department Mechanical Engineering DTU.