Plastaffald fra hospital forvandles til ny legeplads

Konceptillustration af en legeplads

Partnerskabet CirkulærPlay har netop fået bevilget penge til at etablere en ny legeplads tæt ved Regionshospitalet Randers. Flere af elementerne på legepladsen skal bestå af genanvendte materialer, herunder genanvendt plast der er indsamlet på regionshospitalet.

Del:

Hos Regionshospitalet Randers har de siden 2018 sorteret deres plastaffald, og nu skal noget af det indsamlede plast have nyt liv i form af en legeplads på Skovbakken overfor hospitalet.

Bag projektet står partnerskabet CirkulærPlay, der er skabt i samarbejde med iværksætterhuset Compas. Sammen skal de vise, hvordan vi i Danmark kan arbejde med FN’s verdensmål, bl.a. gennem effektive offentligt-private partnerskab.

Projektet har den 6. april fået bevilget 325.000 kroner til drift og etablering af den nye legeplads af Randers Byråd.

Udover bevillingen fra Randers Kommune bliver legepladsen finansieret af virksomheden Kompan med 850.000 kroner, samt Regionshospitalet Randers med 125.000 kroner.

Plastgenanvendelse hos lokale virksomheder

Plastaffaldet fra regionshospitalet bliver genanvendt af de to lokale plastvirksomheder Dansk Affaldsminimering og AK Iversen, før det genanvendte plastmateriale sendes videre til Kompan, der står for leveringen af legepladsen.

Den nye legeplads bliver omtrent 500 kvadratmeter og vil indeholde legeredskaber for både små og større børn.

En stor del af legepladsen vil være produceret af genanvendte materialer, herunder altså af plastaffald fra hospitalet. Forventningen er, at den nye legeplads vil være klar til brug til sommer.

Projektet illustrerer dels, hvad lokale virksomheder i Randers kommune kan og i særlig grad, hvordan man kan genanvende hospitalsplast.