Dilemmaspil inviterer til en realistisk debat om plast

Nytter det overhovedet at sortere plastaffald, og kan det svare sig at pakke agurken ind i plastemballage? Som et led i kampagnen ’Realistisk om plast’ indbyder vi alle til at teste deres plastviden via et digitalt dilemmaspil.

Del:

Debatten om plast er langt fra sort/hvid. Den er i realiteten spækket med nuancer, som ofte går tabt, når bølgerne i plastdebatten ind imellem går højt.

For at få mere fakta bragt ind i samtalen om plast har vi som et led i kampagnen ’Realistisk om plast’ udviklet et dilemmaspil, hvor man kan tage et såkaldt ‘reality check’ om plast.

Dilemmaspillet giver alle interesserede mulighed for at teste deres personlige plastviden ved at skulle forholde sig til forskellige emner og dilemmaer i plastdebatten.

PRØV DILEMMASPILLET: Tag et reality check om plast

En realistisk debat med dilemmaer

Dilemmaspillet tager udgangspunkt i emner og myter, som ofte fylder i den offentlige plastdebat.

Nytter det fx noget at sortere plastaffald, og giver det overhovedet mening at pakke agurken ind i plastemballage? Er plast mere ressourcetungt end alternative materialer, og kan bionedbrydelig plast rent faktisk nedbrydes i naturen?

For alle spillets svar gælder det, at de baserer sig på forskning og fakta. Samtidig findes der ikke simple og sort/hvide svar på de forskellige dilemmaer. Der er som oftest behov for at overveje og afveje flere argumenter og forklaringer.

Formålet med dilemmaspillet er netop at tilbyde nuanceret og faktabaseret viden, som er forudsætningen for at skabe en realistisk samtale om plast.