Primo sælger fabrik i Polen

Claus Tønnesen, adm. direktør i Inter Primo
Claus Tønnesen, adm. direktør i Inter Primo, vil med et frasalg af en polsk fabrik fokusere endnu mere på virksomhedens kerneforretning.

Inter Primo A/S sælger sine aktiver i det polsk-baserede Spyra Primo efter 28 års nært samarbejde. Målet er at koncentrere sig om kerneforretningen – ekstrudering af plastprofiler.

Del:

Inter Primo A/S har pr. 31. december 2020 frasolgt sit 49 pct. ejerskab af det polsk-baserede selskab Spyra Primo, der producerer rør.

Køber er J/V partner, Czeslaw Spyra og samarbejdet med Primo vil fortsætte som en leverandør-kunde relation. Spyra Primo havde i 2019 en omsætning på 15 mio. euro.

CEO i Inter Primo A/S, Claus Tønnesen, siger:

– Czeslaw Spyra tog for 28 år siden initiativet til dette samarbejde, og Czeslaw’s tekniske indsigt og fremsynethed har skabt en økonomisk solid virksomhed på teknologisk forkant. Med perspektiverne bl.a. indenfor udrulning af fibernet i Europa de kommende år, mener vi, at timingen nu er optimal til at lade firmaet udvikle sig selvstændigt herfra.

Mere fokus på kerneforretningen

Salget sker for at fokusere på kerneforretningen og strømline væksten gennem synergier mellem organisationens ekstruderingsfabrikker i Europa, Rusland og Kina. Primo leverer i dag profiler til så forskellige forretningsområder som medico, offshore, autobranchen, byggeri og adskillige andre.

Claus Tønnesen, fortæller:

– Vores strategi har de seneste 10 år været at fokusere på det, som vi er allerbedst til: Udvikling og produktion af plastprofiler til en lang række brancher og forretningsområder. Spyra Primo har en sund forretning i at producere rør, men det er ikke Primos kernekompetence.

Med salget af aktierne i Spyra Primo afsluttes en række af frasalg, som har stået på igennem en længere årrække:

  • 2013: Primo Vinduer, Danmark, solgt.
  • 2013: Norsk Formblåsning, Norge, solgt.
  • 2020: Heinola Compounding Facility, Finland, solgt.
  • 2020: Spyra Primo, Polen, solgt.

Frasalgene er sket sideløbende med opkøb, som ligger nærmere kerneforretningen. Således blev Profilex – beliggende i Tyskland og Kina – købt, og opkøbene kulminerede i 2019 med overtagelsen af Essentra Extrusion i Holland.

Primo skal vokse globalt

– Primo er resultatet af organisk vækst og opkøb gennem årtier i plastindustrien. De seneste år har vi fokuseret på at etablere et stærkt samarbejde mellem vores produktionsfaciliteter og specialenheder på 13 lokationer i 9 lande, herunder Rusland og Kina. Det er vi lykkedes med. Nu skal vi fokusere endnu mere på at integrere vores salgsorganisation, så vi fremstår som en samlet enhed på alle de markeder, vi opererer i, forklarer Claus Tønnesen.

Fokuseringen af Primos aktiviteter følges op af investeringer i viden om materialer, produktions-setup og maskiner.

– Vores mål er, at vi skal kunne producere de mest avancerede plastprofiler til de mest krævende kunder. Primo skal være garant for den højeste kvalitet, og vores ambition er at være endnu mere toneangivende i branchen, end vi er i dag, siger Claus Tønnesen afslutningsvis.

LÆS OGSÅ: Inter Primo A/S runder en milliard i omsætning i 2019