Inter Primo A/S runder en milliard i omsætning i 2019

Claus Tønnesen, adm. direktør i Inter Primo A/S: ”Omsætningsfremgangen er blandt andet et resultat af, at vi har udviklet vores forretningsområder. Vi satser i dag målrettet på områder som medico, off-shore, bygninger og lysindustrien."

Den danske plastvirksomhed Inter Primo A/S kan med sit årsregnskab for 2019 for første gang vise en omsætning på lige over en milliard kroner. Specialisering, digitalisering samt nye opkøb ligger til grund for det rekordhøje resultat.

Del:

I 2019 kunne Inter Primo A/S fejre 60-års jubilæum. Samme år havde koncernen den højeste omsætning nogensinde på lige over en milliard kroner samt en rekordhøj bruttofortjeneste på 252 millioner kroner.

Inter Primo har fabrikker i otte lande udover Danmark, herunder Rusland og Kina, og lige under 900 medarbejdere. I 2019 foretog Inter Primo A/S sit hidtil største opkøb med overtagelsen af den konkurrerende, hollandske plastvirksomhed Essentra Extrusion med over 200 ansatte.

Nye forretningsområder og opkøb

Claus Tønnesen, adm. direktør i Inter Primo A/S forklarer, at omsætningsfremgangen blandt andet er et resultat af, at virksomheden har udviklet sine forretningsområder.

– Vi satser i dag målrettet på områder som medico, off-shore, bygninger og lysindustrien med dedikerede specialist- og salgsteams, der arbejder internationalt.

Adm. direktør i Inter Primo A/S Claus Tønnesen uddyber:

– Desuden har en øget digitalisering og automatisering af vores produktion givet gode resultater. Overtagelsen af Essentra i Holland har naturligvis også betydet, at vores samlede omsætning er steget.

Rustet til coronakrisen

Adm. direktør Claus Tønnesen oplever desuden, at Inter Primo A/S’ udvikling og satsning på teknologier og forretningsmodeller, der understøtter genbrug af plast, åbner for nye interessante markeder.

– Vi har i dag en meget stærk organisation med en diversificeret kunde-, markeds- og produktportefølje. Det ruster os til effekterne af den nuværende udfordringer, fortæller han.

Produktionen er indtil nu fortsat ufortrødent, men de kommende måneder vil betyde en vis nedgang. I Kina har leveringer været forsinkede på grund af nedlukningen, men nu leveres der igen som normalt.