SP Moulding A/S vinder PraktikPladsPrisen 2020

SP Moulding A/S i Juelsminde tager et stort ansvar for at uddanne næste generation af automatikteknikere, plastmagere og industriteknikere, som der er stor efterspørgsel efter. Den indsats bliver nu belønnet i form af PraktikPladsPris 2020, som uddeles af DI Horsens.

Del:

– Vi er så heldige at være lærlinge på Danmarks bedste og mest rummelige arbejdsplads, siger Anne Nielsen og Toke Jorsal, der begge er lærlinge hos SP Moulding i Juelsminde, der producerer sprøjtestøbte præcisionskomponenter i plast.

Hos SP Moulding får lærlinge frihed under ansvar og tildelt egne områder, så de kan udvikle sig og vokse med opgaverne. Alle kollegaerne er venlige og erfarne, så det er nemt at få hjælp, hvis man som lærling er i tvivl om noget.

SP Moulding arbejder målrettet med at uddanne de bedste lærlinge i området, hvilket udløser DI Horsens’ PraktikPladsPris 2020, der blev uddelt den 24. november af borgmester i Hedensted Kasper Glyngø og formand for DI Horsens, Johannes Saugbjerg.

SP Moulding producerer til hele verden, og så uddanner de også nogle af Danmarks mest stolte og tilfredse lærlinge. Det fortjener et skulderklap, som SP Moulding får af både DI Horsens, men i høj grad også af deres egne lærlinge, som har indstillet dem til prisen.

Johannes Saugbjerg, Formand DI Horsens

– Vi ved, at vi i nær fremtid kommer til at mangle unge med en erhvervsuddannelse inden for nærmest alle brancher. Mit håb er, at gode lærepladser sammen med udsigten til fast arbejde er med til at gøre en erhvervsuddannelse endnu mere attraktiv. Derfor er det vigtigt, at de unge fortæller de mange gode historier om deres lærepladser, siger Johannes Saugbjerg.

Vil fastholde elever efter endt uddannelse

Hos SP Moulding  har de i øjeblikket omkring 100 ansatte, hvoraf syv er lærlinge, der uddanner sig til enten automatikteknikker, plastmager eller industriteknikker. Virksomheden ansætter lærlinge ud fra et ønske om, at de gerne vil beholde eleverne i virksomheden efter endt uddannelse.

– Vi har et motto om, at vi gerne vil være selvforsynende, når det gælder næste generation af medarbejdere. Dem vi ansætter som lærlinge vil vi også gerne have i virksomheden om 20 eller 30 år. Sådan har det altid været, og derfor har vi også fejret både 25 og 40 års jubilæum for flere af vores medarbejdere. Netop af den grund er det en stor ære for mig, at vores egne lærlinge har indstillet os til så fornem en pris, fordi det betyder forhåbentlig, at vi kan fortsætte med at tiltrække nye lærlinge og dermed også kommende medarbejdere, siger Jens Birklund Andersen, som er fabriksdirektør hos SP Moulding.

– I vores virksomhed får alle, der vil arbejde, lov til at vise deres værd, og derfor er vi heller ikke bange for at give dem ansvaret for en eller flere opgaver. Men hvis man hver dag tager opvasken, så kommer man nogen gange til at slå noget i stykker. Det kan ikke undgås. Derfor siger vi også til vores lærlinge, at de skal gøre sig umage, men der er også plads til at ramme ved siden, som vi alle gør brug af indimellem, siger Jens Birkelund Andersen.

LÆS MEREBliv plastmager – og gør en forskel for fremtidens plastprodukter