AVL vil fordoble genanvendelsen i Danmark med millioninvestering i ny teknologi

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S har investeret et 2-cifret millionbeløb i en produktionslinje, som skal oparbejde husstandssorteret plast til en kvalitet, der kan bruges til nye plastprodukter – og genanvendes igen og igen.

Del:

Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager har søgt patent på en ny maskine, som gør det muligt at fordoble genanvendelsen af husstandssorteret plast i Danmark.

Genanvendelsesvirksomheden har investeret et 2-cifret millionbeløb i en produktionslinje, som skal oparbejde husstandssorteret plast til i en høj kvalitet og bruges til nye produkter. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse den 8. juni.

Maskinen er udviklet i det 3-årige MUDP-projekt – ‘Udvikling af oparbejdningslinje til optimal genanvendelse af indsamlet plast fra husstande set i et cirkulært perspektiv’ – som netop er blevet afrundet.

Høj kvalitet og reduceret ressourceforbrug

Maskinen, som har været under udvikling siden 2013, har en kombineret vaske-, sorterings- og tørrefunktion. Med maskinen kan der opnås en høj kvalitet i genanvendelsen af det husstandssorteret plast, som ikke er set hidtil.

Dertil reducerer maskinen vandforbruget pr. kg. genanvendt plast med op til 80 % i forhold til lignende europæiske anlæg.

Den nyudviklede maskine er en væsentlig del af den fremtidige vækststrategi hos Aage Vestergaard Larsen, som ser opfindelsen som en vækstmulighed nationalt som internationalt til gavn for den internationale genanvendelsesindustri.

For yderligere information kan adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen, Franz Cuculiza kontaktes på: fc@avl.dk eller tlf. nr.: 40 96 94 69.