Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Tre østjyske politikere fik en rundvisning på plastfabrikken RPC Superfos Stilling for at lære mere om plast, miljø og bæredygtighed i forlængelse af regeringens nye plasthandlingsplan.

Del:

I fredags besøgte to lokale folketingskandidater og nuværende MF ’er Mette Dencker (DF) RPC Superfos i Stilling.

Her oplevede politikerne fabrikkens moderne produktion af plastemballage gennem samtaler med udvalgte medarbejdere fra ledelsen og på gulvet og fik indblik i, hvordan RPC Superfos arbejder med bæredygtig fremstilling af plast.

Besøget var arrangeret i samarbejde med Plastindustrien og knyttet til regeringens nye handlingsplan ”Plast uden Spild”, der blev vedtaget af Folketinget i starten af 2019.

Planen indeholder bl.a. 27 nye initiativer, hvoraf de vigtigste er nye krav for ensartet sortering og indsamling af plastaffald samt oprettelsen af et nationalt plastikcenter. Det skal skabe mere viden om, hvordan plast kan bidrage til den grønne omstilling i Danmark.

Politikere vil gerne blive klogere

De interesserede politikere, der besøgte fabrikken den 22. marts, var Mette Hjermind Dencker, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2011, Fatma Øktem, tidligere MF for Venstre og Dorte Hindborg fra Socialdemokratiet. Alle tre stiller op til Folketinget i Østjyllands Storkreds.

– Som folketingsmedlem valgt i lokalområdet er jeg naturligvis meget interesseret i det lokale erhvervsliv. Og med den nye plasthandlingsplan og det øgede fokus på plast i miljødebatten, er besøget her en oplagt mulighed for at blive klogere på området. Det er afgørende, at vi som lovgivere foretager vores beslutninger på det bedst mulige grundlag og i forhold til plast at vores beslutninger rent faktisk fører til en mere cirkulær økonomi. Derfor er det rart at blive bekræftet i, at der er danske virksomheder som RPC Superfos, der arbejder målrettet med oplysning og med at anvende plast på en intelligent og miljøvenlig måde, siger Mette Hjermind Dencker.

Lars Smidt, fabrikschef hos RPC Superfos, stod for rundvisningen i Stilling. Han tilføjer:

– Vi er altid glade, når vi får besøg af gæster, der interesserer sig for, hvad vi laver og særligt, når der er tale om politikere, som er med til at sætter rammerne for fremtidens brug af plast.

Mere viden og fakta

Der er 110 ansatte på fabrikken i Stilling, som politikerne besøgte. På europæisk plan beskæftiger RPC Superfos 2.400 medarbejdere og designer, udvikler og producerer innovative emballageløsninger af plast til food & non-food.

En af virksomhedens vigtigste målsætninger er at forfølge et mere bæredygtigt spor til produktion af plastemballage, eksempelvis ved at øge andelen af genanvendt plast i produktionen.

Af samme årsag værdsætter RPC Superfos den øgede opmærksomhed, som den nye handlingsplan og det seneste besøg skaber om plast, for viden og en nuanceret debat er en del af løsningen på vej mod et mere bæredygtigt samfund og en styrket cirkulær økonomi.

Vi sætter pris på nuanceringen af plastdebatten, som den nye handlingsplan forhåbentlig vil bidrage til med sine positive tiltag. Vi ser især frem til en timing for ensretningen af affaldssorteringen, der blandt andet gør det nemmere for os at handle mere bæredygtigt og cirkulært. Desuden bakker vi i høj grad op om initiativet til at etablere et nationalt plastcenter for at få mere fakta på bordet, så vi får truffet beslutninger, vi har en stor sikkerhed for, er de mest bæredygtige, slutter Lars Smidt.

Virksomhedsbesøget hos RPC Superfos i Stilling indkluderede naturligvis en rundtur i produktionen.