Nye netværk sætter fokus på øget genanvendelse af plast

"Der er stort behov for oplysning om, hvordan vi på individuel basis kan handle og træffe de bedste og mest effektive beslutninger for vores klima," skriver Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, i dette PlastBlog-indlæg.

To nye genanvendelsesnetværk, ’Netværk for genanvendelse af plast’ og ‘Netværk for cirkulær plastemballage’ er kommet til i Plastindustrien. Det er miljøpolitisk chef Christina Busk, der er tovholder for begge netværk.

Del:

To nye genanvendelsesnetværk har set dagens lys i regi af ’CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse’, og de er målrettet virksomheder/plastens værdikædeaktører med interesse for genanvendelse af plastaffald.

Det første er ’Netværk for genanvendelse af plast’, som primært beskæftiger sig med genanvendelse af plast fra erhvervet, såsom byggeri, landbrug, detail, medicinsk udstyr og lignende.

Det andet er ’Netværk for cirkulær plastemballage’, som er en videreførelse af Forum for cirkulær plastemballage, hvor aktører, som har deltaget i forummet, fortsætter med at realisere anbefalingerne i et netværk med fokus på plastaffald, der ender i husholdningen.

Målsætningen er, at der afholdes tre årlige møder i de to netværk, hvoraf nogle af møderne med fordel bliver afviklet med deltagere fra begge netværk.

Derudover bliver der anvendt en digital platform, Basecamp, til at kommunikere internt i de to netværk, så debatemner af mere aktuel karakter løbende kan drøftes.

Dagsorden for netværksmøderne vil blive fastsat efter deltagernes ønsker og behov.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, er ansvarlig for at drive de to netværk.

Hun fortæller:

– Vi har allerede afholdt de første netværksmøder, og vi har oplevet en god opbakning. Imidlertid er der plads til flere deltagere – særligt i ’Netværk for genanvendelse af plast’. Jeg håber derfor, at interesserede melder sig på banen ved at kontakte os eller ved at læse mere på CIRKLA.dk.

Christina Busk fortsætter:

– Der er rig mulighed for at komme med input til hvilke temaer og projekter, som vi skal arbejde med. Noget af det der er oplagt at kaste sig over er, hvordan vi får gang i mere innovativt og konkret samarbejde i de forskellige værdikæder. Vi har brug for få afprøvet endnu flere business cases på genanvendelse i praksis for at få trukket samfundet i rigtige retning. Det skal vores netværk bidrage til.

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse er en del af et 2-årigt projektet ”Genanvendelse af plast – en styrket dansk industri”, der skal bidrage til øget vidensformidling og dialog i værdikæden, så langt mere plast fra erhvervslivet bliver genanvendt. Industriens Fond støtter projektet, og bag projektet står bl.a. brancheorganisationen Plastindustrien, genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S og Aalborg Universitet.