Plastemballage og genanvendelse i fokus under politikerbesøg hos RPC Superfos i Stilling

Britt Bager (V), MF’er og politisk ordfører, fik indblik i produktion af plastemballage under sit besøg hos RPC Superfos i Stilling. Her er hun i dialog med fabrikschef Lars Smith.

I øjeblikket er der mere fokus på plastemballage end nogensinde før, og derfor besøgte Venstres politiske ordfører Britt Bager forleden RPC Superfos i Stilling, hvor bl.a. øget plastgenanvendelsen var på dagsordenen.

Del:

Som optakt til efterårets forskellige politiske forhandlinger om en national plasthandlingsplan og en strategi for cirkulær økonomi besøgte Venstres politiske ordfører Britt Bager RPC Superfos i Stilling ved Skanderborg den 3. september.

RPC Superfos – som beskæftiger over 110 medarbejdere alene på fabrikken i Stilling – fremstiller mange variationer af plastemballage til fødevareindustrien, og så har virksomheden et ønske om at øge mængden af genanvendt plast i produktionen samt at nuancere det generelle syn på plast.

Derfor satte virksomhedens fabrikschef Lars Smidt meget pris på besøget fra Venstres Britt Bager:

– Vi satte stor pris på besøget fra Britt Bager og hendes åbenhed overfor en god og saglig dialog omkring plast. En stor del af vores dialog omhandlede genanvendelse af plast i Danmark. RPC Superfos betragter recirkuleret plast som en ressource og ønsker at anvende det i højere grad som bidrag til et bæredygtigt samfund. På den måde kan vi være en del af løsningen på vores fælles udfordringer, men vi kan ikke løfte opgaven alene.

Søren Marcussen, nordisk direktør i RPC Superfos, supplerer:

– Det er vigtigt at få skabt en ensretning i kommunerne for håndteringen af plast og affald generelt for at kunne bidrage til en cirkulær økonomi og være et grønt foregangsland. Vi vil meget gerne aftage mere genanvendt plast i vores produktion end i dag, hvorfor der er brug for politiske initiativer. Det budskab håber vi, at Britt Bager tager med tilbage og får sat fokus på.

Venstres politiske ordfører Britt Bager, som også er opstillet i Østjyllands Storkreds, fortæller:

– Det var et utroligt inspirerende besøg hos RPC Superfos, hvor jeg fik lov at få et indblik i hvor dygtigt de arbejder, og hvor langt fremme de er, når det gælder bæredygtige processer og produkter. Besøget efterlod mig også med et indtryk af, at selvom branchen er nået meget langt i Danmark og hele tiden arbejder efter en grønnere dagsorden, så efterspørger de samtidig mere ensartede regler på tværs af kommuner, eks., når det kommer til affaldssortering. Det er en pointe, jeg vil tage med mig videre.

Besøget hos RPC Superfos blev afviklet i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien, og her glæder den adm. direktør Thomas Drustrup sig over, at politikerne er parat til at gå i konstruktiv dialog med industrien.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, siger:

– Vi er enormt glade for den direkte dialog med de politiske beslutningstagere, som generelt er glade for at høre industriens forslag og idéer til, hvordan vi får skruet yderligere op for plastgenanvendelsen i Danmark. Og det er jo mere aktuelt end nogensinde før, når regeringen formentlig snart lancerer deres udkast til en national plasthandlingsplan.