Færch Plast opkøber for at avancere inden for bæredygtighed

Færch Plast har for nylig kunne offentliggøre, at virksomheden har overtaget aktiemajoriteten i hollandske 4PET Group, der har specialiseret sig i at omdanne brugt plastservice til genanvendt materiale, der er godkendt til at komme i kontakt med fødevarer.

Del:

Den Holstebro-baserede emballageproducent Færch Plast har været på opkøb i Holland, hvor virksomheden har sat gang i overtagelsen af 4PET Group, der er eksperter i genanvendelse af brugt plastservice.

4PET Group har 200 ansatte og kom ud af 2017 med en omsætning på 50 mio. euro.

Opkøbsprisen er ikke offentliggjort, men Færch Plast lægger til gengæld ikke skjul på, at opkøbet sker for at ruste virksomhedens kompetencer i forhold til bæredygtig plastproduktion og cirkulær økonomi:

– Færch har i årevis promoveret bæredygtighed, og alle vores produkter er designet til genbrug. Opkøbet af 4PET Group er en fantastisk mulighed for os til at lukke hullet og avancere inden for bæredygtighed. Med den moderne infrastruktur, som 4PET bruger til at sortere og forarbejde plastbakker, får vi mulighed for at transformere brugte bakker til råmateriale til nye produkter, der skal i kontakt med mad, udtaler Lars Gade Hansen, adm. direktør i Færch Plast, i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Her understreges det desuden, at Færch Plast ser det som en mulighed for at få mere cirkulær økonomi.

Færch Plast forventer, at handlen bliver afsluttet i løbet af tredje kvartal. Opkøbet medfører ikke ændringer for virksomhedens medarbejdere i Holstebro.