BASF bliver en del af World Plastics Council

BASF har tilsluttet sig World Plastics Council (WPC), som er en global sammenslutning af førende aktører i plastindustrien. WPC sætter fokus på brancherelaterede emner, som er af global relevans, såsom ansvarlig brug af plast, effektiv affaldshåndtering og løsninger til bekæmpelse af havforurening.

Del:

BASF har netop tilsluttet sig World Plastics Council, der er en global sammenslutning af aktører i plastbranchen, som bl.a. arbejder for en mere bæredygtig produktion og brug af plast.

Eksempelvis er branchens parter er gået sammen om fælles initiativer for at undersøge og forebygge havaffald verden over i henhold til ’Declaration of the Global Plastics Associations for Solutions on Marine Litter’.

Denne deklaration er blevet underskrevet af 70 plastselskaber i 35 lande. Den seneste evalueringsrapport tæller 260 gennemførte og igangværende projekter i forskellige dele af verden.

– Vi er meget glade for at bidrage til det vigtige arbejde i World Plastics Council, som er et i en række af internationale plastrelaterede initiativer vi støtter. I Danmark har vi netop tilsluttet os Operation Clean Sweep, der er udviklet for at forhindre, at plastpellets ender i havmiljøet. Selv om vi ikke har lokal plastproduktion her, sender det et vigtigt signal til vores kunder, om at vi alle bør bidrage til at løse udfordringerne med plast i havmiljøet, siger Mark Meier, Vice President BASF Nordic/Baltic.

Han fortsætter:

– Hos BASF ønsker vi at skabe en bæredygtig fremtid og tror på, at innovative kemi-løsninger kan hjælpe med at løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer vi står overfor.

BASF er desuden medlem af American Chemistry Council og PlasticsEurope, som også er tilsluttet WPC og arbejder for en mere bæredygtig, cirkulær og ressourceeffektiv økonomi.