Reportage fra BYGGERI’18: Masser af interesse for plast i byggeriet

BYGGERI’18 er netop blevet afholdt i Fredericia, og mere end 26.000 fagfolk deltog i byggemessen. Blandt udstillerne var en række af Plastindustriens medlemmer, der berettede om stigende interesse for plast i byggeriet. I denne reportage har vi samlet reaktioner og billeder fra messen.

Del:

Fra tirsdag den 13. marts og fire messedage frem valfartede over 26.000 professionelle fagfolk fra hele byggebranchen til Skandinaviens vigtigste byggefagmesse, BYGGERI’18 i Fredericia.

Igen i år havde messen en række udstillere med fra Plastindustriens medlemskreds, og ved messens afslutning var der stor tilfredshed med den stigende interesse for plast i byggeriet.

Henrik Vasylyeva, adm. direktør i Sundolitt as, siger:

– Jeg synes, at vi har haft en rigtig positiv oplevelse på BYGGERI’18. Vi fornemmer helt klart en markant større opmærksomhed for vores løsninger og produkter. Jeg vil faktisk vurdere, at vi har haft 20-30% flere henvendelser på vores stand i forhold til den seneste byggemesse.

En af de andre store udstillere på BYGGERI’18 var Jackon Danmark A/S, hvor der i hele messeperioden var en stor tilstrømning til virksomhedens demonstrationsshow af isoleringsløsninger i EPS.

Virksomhedens salgschef, Torben Sørensen, fortæller:

– Vores isolering består af 98% ren luft og 2% polystyren, som giver materialet dets varmeisolerende egenskaber. Det gør det til et let materiale at arbejde med ude på byggepladsen og betyder samtidig en stor reduktion af CO2-udslip ved transport.

Et af BYGGERI’18s store temaer er cirkulær økonomi. Et tema, man måske ikke umiddelbart vil koble til et plastprodukt som EPS. Men der tager man fejl ifølge Torben Sørensen, salgschef i Jackon Danmark A/S:

– Vi siger, at vi udvikler lette løsninger for et bedre klima. For vores produkter har nul procent spild. Skal vores materialer bortskaffes, kan det enten granuleres til hulmursisolering eller nedsmeltes, så det kan genanvendes til nye produkter. Det kan også blive genanvendt til energiproduktion ved afbrænding, hvor det kun afgiver ren kuldioxid og vanddamp. Så polystyren er født som et cirkulært produkt, og BYGGERI’18 var en enestående mulighed for os for at fremvise det.

LÆS OGSÅ: Plastvirksomheder missede bygge-priser

Billeder fra BYGGERI’18:

LÆS MERE: Plastmo introducerer på løsning til håndtering af store mængder regnvand

Plastudstillere på BYGGERI’18

Følgende medlemmer af Plastindustrien var med som udstillere:

 • DUKA Ventilation (VINK Plast)
 • EXPO-NET Danmark A/S
 • Jackon Danmark A/S
 • Kingspan Insulation Danmark A/S
 • Plastmo A/S
 • Polysan A/S
 • Primo Danmark A/S
 • RIAS A/S
 • Rika Plast A/S
 • Styrolit A/S
 • Sundolitt A/S
 • VELUX Danmark A/S
 • Wavin Danmark