Plastmo introducerer løsning til håndtering af store mængder regnvand

Virksomheden Plastmo introducerer produktet – Xtreme Regnvandsventilen – der hjælper med at håndtere store mængder af regnvand i forbindelse med f.eks. skybrud.

Del:

Plastmo har netop sendt deres Xtreme Regnvandsventil på markedet, og produktet er en billig og effektiv måde at reducere vandmængder i kloakken uden, at der skal investeres i store anlægs- og gravearbejder.

Ved normale mængder regn føres vandet fra taget til nedløbet og videre ned i kloaksystemet. Men under intensiv regn aktiveres regnvandsventilen så tilførslen til kloakken lukkes, og regnvandet ledes ud på terræn i stedet.

På den måde reducerer Xtreme Regnvandsventilen både risiko for overbelastning af kloaksystemet og for at kloakvand trænger ind i kældre, skyder dæksler op og ender i gader og stræder.

Xtreme Regnvandsventil består af en polymerbetonfod og en lukkeenhed, der aktiveres af regnens intensitet. Ventilen placeres over den eksisterende brønd under nedløbsrøret, så vandet kan løbe til kloakken ved normale regnmængder.

Bjarke Fjeldsted, forretningsudviklingschef i Plastmo, fortæller:

– Vi er meget stolte af denne nye patenterede løsning, som har et stort potentiale. Den nye Xtreme Regnvandsventil er udviklet i samarbejde med en ekstern arkitekt og en designer, men også en lang række andre aktører, herunder bådeTeknologisk Institut og forsyningsselskaber, har været med i udviklingsarbejdet.

Udviklingen af Xtreme Regnvandsventil er støttet af Realdania, og ventilen er nomineret til Klimaprisen på Byggeri 18 i forbindelse med BYGGERI’18 i Fredericia.