BASF øger fokus på cirkulær økonomi: Tilslutter sig Ellen MacArthur Foundation-initiativer

Verdens største kemivirksomhed, BASF, øger indsatsen for en bæredygtig fremtid ved at tilslutte sig to af Ellen MacArthur Foundations initiativer for cirkulær økonomi.

Del:

Verdens største kemivirksomhed og medlem af Plastindustrien, BASF, øger nu sit fokus for at skabe kemi for en bæredygtig fremtid.

Således meddeler den store europæiske virksomhed i en pressemeddelelse, at man netop har tilsluttet sig to af initiativerne i The Ellen MacArthur Foundation.

LÆS OGSÅ: Plastindustrien mener: Cirkulær økonomi er vejen frem

Cirkulær økonomi er kommet for at blive

Tilslutningen til fonden, der blev oprettet i 2010, sker som led i virksomhedens fokus på omstillingen fra den lineære til den cirkulære økonomi. Det siger virksomhedens Vice President for Sustainability Strategy, Dirk Voeste.

– Cirkulær økonomi er meget mere end affaldshåndtering. Den kræver væsentlige ændringer i adfærd og brugen af teknologi, siger Dirk Voeste i virksomhedens pressemeddelelse og fortsætter:

Et smart koncept omkring cirkulær økonomi skal integreres i produktudviklingen, produktionsprocesserne samt brugs- og genbrugssystemerne helt fra start.

Dirk Voeste, Vice President, Sustainability Strategy, BASF.

Hele værdikæden skal i spil

BASF håber på, at samarbejdet i Ellen MacArthur-fonden kan være med til at fortsætte den positive udvikling – for alle involverede i værdikæden.

Blandt de tilmeldte initiativer er således også tiltaget “Ny plastøkonomi”, hvor nøgleinteressenter samles for at kunne nytænke og redesigne fremtidens plastprodukter i forhold til særligt emballage.

Her er det altafgørende, at alle spillerne i værdikædens forskellige led er med inde over processen, så den cirkulære økonomi skaber værdi for alle involverede.

En tankegang, der er baseret på cirkulær økonomi, kan ikke begrænses til en virksomheds egne aktiviteter alene. Den skal gennemsyre hele værdikæden for at favne og tilføre værdi til kunder og leverandører.

Dirk Voeste, Vice President, Sustainability Strategy, BASF.

BASF er verdens førende koncern indenfor det kemiske område. I 2016 havde virksomheden en samlet omsætning på ca. 58 mia. euro og beskæftiger i alt 114.000 ansatte.

Læs mere på BASF’s hjemmeside.