Nyt katalog: “Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis”

Plastindustriens nye katalog 'Fortællinger om plastgenanvendelse - i praksis' kan nu læses online.

Plastindustrien har for første gang samlet og udgivet et katalog med fokus på genanvendelse, hvor det er plastfortællinger fra en række af Plastindustriens medlemsvirksomheder, der er i centrum. Formålet med kataloget er at fortælle de gode historier fra branchen og at sætte fokus på, hvordan vi bliver endnu bedre til genanvendelse i Danmark.

Del:

Plastindustrien har netop udgivet et katalog med titlen ”Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis”. Kataloget illustrerer bare nogle få af de mange gode eksempler på, hvordan genanvendelse er en integreret del i mange forretningsmodeller og produkter hos de danske plastvirksomheder.

Gennem disse fortællinger ønsker Plastindustrien at sætte fokus ikke kun på de mange gode tiltag, der allerede findes i branchen, men også på hvordan Plastindustrien som brancheorganisation mener, at vi i Danmark kan blive endnu bedre til at genanvende plast:

– Det er i dag kommunerne, der ejer dit husholdningsaffald. Modsat forholder det sig for erhvervsaffaldet, der er tilgængeligt for private virksomheder. Tallene viser tydeligt hvad der fungerer bedst: Vi er de fjerde bedste i Europa til at genanvende plastemballage fra erhvervene, men de dårligste i Europa når det kommer til plastemballage fra husholdninger, fortæller Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.

Hun fortsætter:

– Løsningen er oplagt: De danske genanvendelsesvirksomheder skal have adgang til alt plastaffald, så vi kan udnytte den store know how, der ligger her, til at løfte genanvendelsen.

LÆS MERE: Vi skal genanvende mere langt mere plast – sådan gør vi

Læs kataloget online

‘Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis’ indeholder – som tidligere nævnt – en række konkrete virksomhedscases for at vise overfor omverdenen, hvad branchen allerede i dag kan inden for genanvendelsesområdet.

Nedenfor kan du bladre i ‘Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis’, der netop er blevet lanceret:

Oplev kataloget ‘live’ i Industriens Hus

Den 4. maj indviede Plastindustrien udstillingen ‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’ i forbindelse med Plastdagen 2017. Udstillingen er placeret i indgangspartiet til Industriens Hus ud mod Rådhuspladsen, der er et af landets mest befærdet steder.

Udstillingen udspringer af genanvendelseskataloget, og den er først og fremmest bygget om omkring en lang række forskellige plastprodukter, der stammer fra et bredt udsnit af de danske plastvirksomheder. Det er bl.a. muligt at opleve vejrbestandige møbler støbt af gamle plastposer, en støjskærm fra motorvejen produceret i materiale fra en vindmøllevinge, fødevareemballage i 100% genanvendt plast, råvare oparbejdet fra udslidte fiskenet og meget, meget mere.

Produkterne i udstillingen er suppleret af videoer, information på iPads og store folieplancher, der på facaden på Industriens Hus er med til at skabe opmærksomhed om udstillingen og dets budskaber.

Disse aktører har bidraget til udstillingen:

  • Aage Vestergaard Larsen A/S
  • Dansk Rotations Plastic
  • Fors A/S
  • Færch Plast
  • Gibo Plast (en del af SP Group)
  • Letbæk Plast
  • Miljøskærm ApS
  • Plastix
  • Schoeller Plast-Enterprise
  • SP Extrusion A/S (en del af SP Group)

Udstillingen blev som nævnt officielt indviet den 4. maj, og den er tilgængelig til og med juni måned. Adgang til udstillingen er naturligvis gratis og mulig i normal åbningstid i Industriens Hus.

‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’ er blevet til i et samarbejde med Plastics Europe.