Grøn pionervirksomhed vinder Plastprisen 2017

Thomas Drustrup (tv.), adm. direktør i Plastindustrien – Gitte Buk Larsen, AVL A/S – Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien – Franz Cuculiza (th.), AVL A/S.

Mariager-virksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S modtager Plastprisen 2017 for sit målrettede arbejde med at fremme genanvendelsen af plast i Danmark. Hæderen blev uddelt den 4. maj til Plastdagen 2017 foran 250 deltagere fra hele branchen.

Del:

Plastprisen blev indstiftet af brancheforeningen Plastindustrien i år 1987, men prisen blev i år for første gang uddelt i en moderniseret udgave i forbindelse med Plastdagen 2017 den 4. maj.

Formålet med den nye udgave af Plastprisen er at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt fremtidsorienterede og nyskabende.

Og blandt Plastindustriens medlemmer – som hver især har stemt på deres favorit – var der ikke tvivl om, at hæderen skulle tilfalde genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S (AVL A/S) i Mariager.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, uddyber:

– AVL A/S er en toneangivende virksomhed i branchen, der ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter med fokus på plastgenanvendelse og cirkulær økonomi. Virksomheden besidder en ægte pionerånd, som har en smittende og ikke mindst meget inspirerende effekt på andre. Der er ingen tvivl om, at AVL A/S er med til at sikre en nuanceret og positiv fortælling om plastmateriale og om den danske plastbranche. Derfor er de også en meget fortjent vinder af Plastprisen 2017.

Et konkret eksempel på virksomhedens indsats er samarbejdet med HOFOR og Kalundborg Forsyning, hvor overskydende plastrør er blevet oparbejdet til en ny ressource.

Skelsættende begivenhed for virksomheden

Franz Cuculiza, adm. direktør i AVL A/S, havde da også svært ved at skjule sin begejstring efter at have fået overrakt Plastprisen på scenen foran 250 deltagere:

– Det er en stor skelsættende begivenhed for vores virksomhed, at vi har fået Plastprisen 2017. Det er særlig stort fordi, det er vores kollegaer i plastbranchen, der har stemt os ind på førstepladsen. Jeg betragter det som en stor cadeau til alle vores medarbejdere, som hver dag yder en stor indsats.

Det budskab blev understreget af Gitte Buk Larsen, Forretningsudvikler & Marketing Chef i AVL A/S, der også tydeligt var berørt ved prisoverrækkelsen:

– Jeg er stolt af vores virksomhed fik Plastprisen 2017, men også bevidst og opmærksom på, at der stadig ligger en stor opgave fremadrettet i arbejdet med at øge genanvendelsen af plast i Danmark. For mig personligt var det også et meget følelsesladet øjeblik.

Udover branchens hæder og påskønnelse modtager Aage Vestergaard Larsen A/S en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner, der straks blev øremærket til en medarbejderfest.

Det er anden gang, at AVL A/S bliver hædret for sit arbejde for at fremme genanvendelsen. I 2009 blev den nu afdøde stifter af virksomheden – Aage Vestergaard Larsen – nemlig også hædret med Plastprisen.