Nyt flygtningeprojekt har brug for flere plastvirksomheder

I efteråret kickstarter IDA og Plastindustrien et nyt projekt, der skal bringe ingeniører med flygtningebaggrund tættere på arbejdsmarkedet gennem virksomhedsbesøg og uddannelse. En del plastvirksomheder deltager allerede, men der er brug for flere.

Del:

Ingeniørforeningen IDA har fornylig lanceret projekt Professional Engineering Academy ‘Nye kompetencer for nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund’ med støtte fra Industriens Fond og i samarbejde med Plastindustrien, Dansk Erhverv samt Dansk Industri.

Gennem en målrettet kompetenceopbyggende samt netværksskabende indsats er projektets formål at matche nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund med danske teknologivirksomheder, som oplever en mangel på kvalificeret arbejdskraft.

En række plastvirksomheder har allerede meldt sig på banen som deltagere i projektet:

  • HBN Teknik
  • DBI Plastics
  • Grundfos
  • Fiberline Composites
  • CUC Engineering
  • Primo
  • Dancop

Imidlertid er der brug for at endnu flere plastvirksomheder i projektet – det fortæller adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup:

Vi har allerede fået rigtig god respons fra medlemmer, der vil være en del af projektet fx ved at afholde virksomhedsbesøg og ved at tage potentielle medarbejdere ind i et praktikforløb. Der er imidlertid både brug for og plads til endnu flere virksomheder, så tøv ikke med at kontakte sekretariatet, hvis du er interesseret i at vide mere.

Thomas Drustrup, Adm. direktør i Plastindustrien

Projektets første fase lanceres i starten af september 2016, hvor 25-30 nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund bliver tilbudt en helhedsorienteret opkvalificering.

Info om projektet:

Projektets deltagere med flygtningebaggrund bliver rekrutteret og udvalgt gennem en ansøgningsproces, som sker i samarbejde med udvalgte kommunale partnere.

Kandidaterne kommer til at deltage i et fire måneders kompetenceforløb, som kan fungere som det obligatoriske virksomhedsrettede integrationsforløb som kommunerne skal tilbyde nyankommne flygtninge.

Programmet tilbyder kandidaterne 15 timers uddannelse ugentligt i de tre måneder, med engelsk sprogundervisning, særligt virksomhedsrettet fagteknisk viden med afsæt i danske styrkefelter inden for teknologi (v. repræsentanter fra virksomhedspartnere), rådgivning om det danske arbejdsmarked samt om efter- og videreuddannelsesmuligheder.

LÆS MERE: Nye kompetencer for nyankommne ingeniører med flygtningebaggrund