Optaget på plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten fortsætter med at stige til nye rekordhøjder. Det er en udvikling, der glæder Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup, som er meget optaget af at få flere unge til at vælge en karriere inden for plastbranchen.
Den jydske Haandværkerskole kunne for et par måneder siden byde velkommen til hele 48 nye plastmagerelever, og det er det højeste antal nogensinde, som har søgt ind på plastmageruddannelsen.
|
Fakta om plastmageruddannelsen:
|
Dermed fortsætter den positive tendens fra optaget på de seneste hold, hvor der af flere omgange er blevet sat nye optagsrekorder på en uddannelse, der har eksisteret i 25 år.
Den store interesse for plastmagerfaget er imidlertid ikke kommet af sig selv. Den er et resultat af det tætte samarbejde, som Plastindustrien har med skolen i Hadsten om at sikre opmærksomhed omkring uddannelsen.
Kampagnen “Bliv Plastmager” har i en længere periode levet på Facebook, hvor unge plastmagere har delt ud af hverdag på uddannelsen og i virksomhederne til andre unge.
Et nyt hold af ambassadører for plastmageruddannelsen er netop begyndt at poste plastrelaterede billeder og opdateringer på Facebook, og det sikrer, at kampagnen når ud til rigtig mange unge i kampagnens målgruppe.
Udviklingen skal fortsætte
Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup er mere end almindelig glad for, at kampagneindsatsen bliver ved med at bære frugt:
– Jeg er meget tilfreds med, at det endnu en gang er lykkedes at sætte ny optagelsesrekord på plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole. Det skyldes ikke mindst de unge ambassadører for uddannelsen, der på en spændende og medlevende vis fortæller til andre unge, hvad det indebærer at blive uddannet inden for plastbranchen.
Thomas Drustrup fortsætter:
– Vores prognoser viser, at efterspørgslen på plastmagere vil fortsætte med at stige. Det er med andre ord tvingende nødvendigt, at vi ikke blot fastholder den positive udvikling, men også arbejder hårdt for at sætte yderligere skub i optaget på uddannelsen.
Grafen viser udviklingen i det samlede optag (sommer og vinter) på plastmageruddannelsen fra 2009-2015.
Uklogt at skære på erhvervsuddannelserne
En torn i øjet på de gode takter er imidlertid, at regeringen har varslet en besparelse på 130 millioner kroner på erhvervsuddannelserne.
Thomas Drustrup mener, at det er det helt forkerte politiske signal at sende, når der over en bred kam er brug for flere faglærte:
– Det er super ærgeligt, at regeringen med næste års finanslov vil spare 130 millioner kroner på erhvervsuddannelserne. Vi er rigtig mange aktører, som arbejder målrettet for at øge optaget på de forskellige erhvervsuddannelser, og derfor er nedskæringskravet lidt som at få en våd klud i ansigtet.
Thomas Drustrup uddyber afslutningsvis:
– Der kan selvfølgelig godt effektiviseres på uddannelsesområdet, men når der på papiret er politisk enighed om at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive, så virker det uklogt at bruge grønthøstermetoden på lige netop erhvervsuddannelserne.
Plastindustrien håber at få mulighed for at drøfte de planlagte besparelser med børne-, undervisnings og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) snarest muligt.
LÆS MERE: Vi kan ikke spare os til flere faglærte
Annonce…###REKLAME###