Ulstrup Plast vil plastaffald i havet til livs

Ulstrup Plast har som en af de første danske virksomheder underskrevet Operation Clean Sweep, der er et internationalt miljøinitiativ. Lynge-virksomheden forpligter sig dermed til at gøre en ekstraordinær indsats for at forhindre, at plastråvarer fra produktionen ender i havet.

Del:

Havet fungerer i stigende grad som skraldespand for verdens plastaffald. Størstedelen af den plast, der findes i verdens have, er et resultat af dårlig håndtering af affald på land. Meget stammer fra lossepladser i tredjeverdenslande. Et reduceret spild af plastråvarer i industrien kan dog også spille en rolle i løsningen af problemet.

Derfor går Ulstrup Plast nu forrest i kampen for at komme plastik i havet til livs. Lynge-virksomheden, der blandt landets største lønsprøjtestøbere, har nemlig skrevet under på det internationale Operation Clean Sweep-initiativ. Initiativet forpligter de medvirkende virksomheder til at arbejde målrettet for at forebygge, at spild af råvare fra plastproduktionen ender i havet.

– Der er selvfølge, at vi naturligvis skal være blandt de første virksomheder i Danmark til at tilslutte os Operation Clean Sweep. Vi har – som alle andre – et ansvar for miljøet, og derfor er den kun naturligt at implementere Operation Clean Sweep i vores nuværende miljøindsats, fortæller Mikkel Ulstrup, der er Marketing Manager i Ulstrup Plast.

Fokus på at forhindre spild

Uforarbejdet plast bliver leveret som bittesmå kugler, og disse kugler kan som følge af spild og uheld havne i fabrikkernes afløb. Her fra kan plasten via kloaksystemet og rensningsanlæggene ende i vandmiljøet.

Som en konsekvens af Operation Clean Sweep gør Ulstrup Plast en ekstraordinær indsats for at forhindre spild:

– Vi er i øjeblikket ved at få sat filtrering på alle vores afløb i de områder, hvor der er fare for spild af udforarbejdet plast. Derudover inddrager og underviser vi medarbejderne i håndtering af spild og rensning af filtre. I det hele taget har vi lyttet meget til medarbejderne i den her proces. Det er jo dem, der gennem deres daglige arbejde har indsigt i, hvor evt. spildproblemer kan opstå, forklarer Mikkel Ulstrup, som regner med, at initiativerne også bliver implementeret på søstervirksomheden i Slovakiet.

Det er den danske brancheforening for de danske plastvirksomheder Plastindustrien, der står bag lanceringen Operation Clean Sweep-initiativet i Danmark. Ulstrup Plast er blandt de fem første danske virksomheder i initiativet.

Foruden Operation Clean Sweep har Ulstrup Plast en omfattende miljøindsats, der bl.a. omfatter:

  • Al olie bliver sendt til genbrug.
  • Energiforbrug og materialespild bliver konstant reduceret.
  • Næsten alt overskydende plast bliver genbrugt.

Fakta om Ulstrup Plast A/S:

Virksomheden arbejder indenfor sprøjtestøbning, værktøjsfremstilling og montage. Ulstrup Plast er en familieejet virksomhed, der blev etableret i år 1952. Den nuværende administrerende direktør er Søren Ulstrup, som også er formand for brancheorganisationen Plastindustriende. Ulstrup Plast beskæftiger 40 medarbejdere i Danmark og over 140 i Slovakiet.

Læs mere på www.up.dk.

Fakta om Operation Clean Sweep:

Virksomheder, der tilslutter sig Operation Clean Sweep, forpligter sig til at gennemgå en 5-trins plan for god husholdning og dermed sikre, at plastråvare ikke ender i virksomhedens afløb. Både ledelse og medarbejdere skal inddrages i processen.

Trin 1: Tilslutning til Operation Clean Sweep via www.plast.dk

Trin 2: Vurdering af virksomhedens situation og behov

Trin 3: Lav en plan for nødvendige opgraderinger i virksomhedens indretning, maskiner og udstyr

Trin 4: Skab opmærksomhed og medejerskab blandt medarbejdere

Trin 5: Følg op og underbyg initiativet; når ledelsen er opmærksomme på problemet, er medarbejderen det også

Læs meget mere på www.plast.dk/ocs.