Schoeller Plast udvikler nyt låg til Retaps designflasker

I 2011 vandt Retap den eftertragtede red dot design pris for deres miljøvenlige og genanvendelige flasker til drikkevand. Men det kvalitetsbevidste firma var stadig ikke tilfreds med lågets egenskaber. Først da Schoeller Plast blev sat på opgaven, opnåede man den ønskede blødhed, tæthed og kvalitet i låget. 

Del:

I forbindelse med COP15 klimatopmødet i København blev stifterne af virksomheden Retap inspireret til at udvikle en genanvendelig og miljøvenlig plastflaske, der var specialdesignet til postevand.

I år 2010 var den første Retap flaske så en realitet, og året efter modtog virksomheden så den eftertragtede red dot design pris, men i kølvandet på den store succes opstod der forskellige problemer med udenlandske leverandører. Derfor begyndte virksomheden sidste år at lede efter en ny samarbejdspartner til produktion af plastlåg.

– Vores ideelle leverandørprofil er en pålidelig og fleksibel producent, som geografisk er tæt på os, da det ligger i vores virksomhedsfilosofi ikke at have unødvendig transport, fortæller Lars Brøndum Petersen, stifter af Retap.

Valget faldt på Schoeller Plast

Efter en længere tids afsøgning af leverandørmarkedet faldt valget på sprøjtestøbevirksomheden Schoeller Plast, der også er medlem af Plastindustrien. At valget faldt på Schoeller Plast var dog langt fra tilfældigt fortæller Lars Brøndum Petersen fra Retap:

– Vi stiller høje krav til miljøet, og skal derfor kunne stole på, at leverandøren har 100% styr på hvilke materialer, der anvendes i produktionen. Desuden har vi ikke brug for store oplag af låg, men for hurtige, variable leverancer inden for de enkelte farver. Og da Schoeller Plast fuldt ud kunne leve op til alle vores krav og tilmed levere det rigtige produkt til den rigtige pris, var der ikke så meget at betænke sig på.

Jagten på den rette løsning

En af de store udfordringer i at udvikle det endelige låg var at opnå en stabil og ensartet blødhed med mange forskellige farver. Efter et par forsøg kunne Schoeller Plast imidlertid præsentere løsningen:

– Jeg fik rent faktisk tårer i øjnene, da vi fik de første prøver. Låget havde præcis det ‘look and feel’ vi efterstræbte. Det var blødt og lækkert og passede perfekt på flasken. Schoeller Plast er de eneste, der har formået at levere det låg, vi rent faktisk ønskede, fortæller en tilfreds Lars Brøndum Petersen fra Retap.

LÆS OGSÅ: Schoeller Plast bag prisbelønnet koncept til fremtidens postudbringning

– Schoeller Plast har den helt rigtige forståelse af vores koncept, og der er en god og tæt dialog mellem vores designafdeling og deres konstruktionsafdeling – bl.a. med proaktive input fra dem til nye produkter og tiltag. Vi er faktisk så tilfredse med samarbejdet, at vi er holdt op med at se os om efter andre leverandører, afrunder Lars Brøndum Petersen, Retap.