Undervisningsmateriale om plast kan bruges til hjemmeundervisning

Som et led i regeringens forsøg på at mindske smittespreden af COVID-19, er det blevet besluttet at offentlige uddannelsesinstitutioner, vuggestuer, børnehaver og enhver offentlig skolefritidsordning lukker pr. mandag d. 16. marts og to uger frem.

Del:

På et pressemøde onsdag d. 11. marts præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) en række tiltag, der skal hjælpe med at mindske smittespreden af COVID-19.

Et af tiltagene er, at samtlige af landets offentlige skoler og dagtilbud lukkes midlertidigt pr. 16. marts 2020.

Alle offentlige skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger. Kommunerne etablerer nødpasning. Bedsteforældre bør ikke passe børn, hvis de pågældende på grund af alder eller helbred er særligt sårbare over for COVID-19. Private institutioner opfordres til at gøre det samme.

Regeringen.dk

Dette tiltag kommer uden tvivl til at vende hverdagen på hovedet for mange børnefamilier, hvor hjemmeundervisning bliver en midlertidig del af børnenes skolegang.

Der findes heldigvis rigtig meget godt undervisningsmateriale online – og der findes selvfølgelig også godt materiale om plast.

Plastikhelteskolen – Gratis undervisningsmateriale til 5.-6. klasses elever

Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Rådet for Grøn Omstilling (fhv. Det Økologiske Råd) og Plastindustrien som en del af Projekt Plastfrit Hav.

Materialet er målrettet elever i 5.-6. klasse, og i forløbet stifter eleverne bekendtskab med plastens historie, plastens opbygning og egenskaber, nedbrydning af plast og udfordringerne med plast i naturen – herunder særligt i havet.

Udgangspunktet i materialet er elevernes egen hverdag med plast, og der bliver anvendt film, tekst og øvelser som redskab til at fortælle om genanvendelse, bæredygtighed og ressourcer.

Selvom undervisningsmaterialet er udviklet med henblik på klasseaktiviter (blandt andet ude i naturen), så er der mange af øvelserne, som fint kan udføres derhjemme i regi af familien.

Download materialet:

Undervisningsmaterialet er primært skrevet af Julie Juanita Larsen i samarbejde med lærerfaglige konsulenter Mads Søe Daugaard og Gry Vesterkær Pedersen. Film til materialet er produceret af Søren Hebsgaard.

Vi kan i øvrigt anbefale at tjekke Undervisningsministeriets læringsportal EMU, som netop har udarbejdet en liste med undervisningsportaler, der er åben for alle. Listen kan findes her.